Itthon » Közélet

Gyűjtést szervez az Erdélyi Magyar Televízió

Erdély több nagyvárosában is gyűjtést rendez az Erdély TV a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei számára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ErdelyTV
ErdelyTV
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 03., 11:16
0 hozzászólás. 


Az ünnepek közeledtével az Erdélyi Magyar Televízió idén is szeretne a gyerekek szívébe egy kis örömet lopni. Ezért jótékonysági akciót szervez a karácsonyi ünnepkörre, és Erdély több nagyvárosában - Marosvásárhely, Csíkszereda, Kézdivásárhely, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár, Székelyudvarhely - gyűjtést rendez. Az adományok begyűjtésére, az adott települések római katolikus főesperesi hivatalait kérte fel az Erdélyi Magyar Televízió.

A beérkezett adományokat a szovátai Szent József Gyermekvédelmi Központ lakóihoz viszik el a tévé munkatársai.

Ugyanakkor, a Mikulás előfutáraként, december 4-én Böjthe Csaba ferences rendi szerzetes által vezetett egyik központot is meglátogatják Újfalun, ajándékokkal megrakodva. Ezeket nagylelkű támogatók segítségével sikerült összegyűjtenie a televíziónak.

Remélve, hogy nemcsak karácsony közeledtével nyernek értelmet Gary Chapman mottóként választott szavai: „Amire a legtöbb gyereknek szüksége van az a szeretet."

A további felajánlásokat is várják a televízió székhelyén Marosvásárhely, Predeal utca 12 szám alatt, vagy a fent említett városok belvárosi plébániáin. Bővebb információért hívhatják a 0265-266.352-es telefonszámot.

Az adakozók Székelyudvarhelyen a Szent Miklós Plébánián tehetik le a felajánlásokat hétfőtől csütörtökig 8 és 16 illetve pénteken 8 és 13 óra között. „Várunk bármit, ami nem romlandó" – mondta megkeresésünkre Kozma Emese, a plébánia titkárnője, aki hozzátette: „és ami a gyerekeket boldoggá teszi".


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."