Itthon » Közélet

Ismét Nagy Olajgyűjtés

December 18-án, szombaton újra megszervezik Székelyudvarhelyen a Nagy Olajgyűjtést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet
itthon_kozelet
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 15., 15:07
4 hozzászólás. 


Városunkban hat gyűjtőpontot állítanak fel: a volt Spar áruház parkolójában, a Tábor-lakótelepi központi élelmiszerbolt előtt, a Kisköved utcai Szuper üzlet előtt, a Merkúr üzletház parkolójában, a szombatfalvi vasútállomásnál, és a rendőrség melletti Szuper üzlet előtt. Ezeken a helyeken 10 és 14 óra között lehet leadni a használt étolajat. Az Orbán Alapítvány és a Zöld Székelyföld Egyesület szervezte akcióban ezúttal papírt, PET-palackot, üveget, de CD-t és DVD-t is gyűjtenek.

Székelyudvarhely mellett Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Székelykeresztúron valamint első alkalommal Baróton is lesz lehetőség a „fáradt" étolaj leadására. Legutóbb 477 liter használt olaj gyűlt össze városunkban.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
melka
2010-12-18 14:45:47
olajgyűjtés
Szivesen leadtam volna az összegyűjtött "fáradt" olajat a Kisköved utcai Szuper üzlet előtti gyűjtőpontra. El is vittem, de úgy tűnik, a gyűjtők is elfáradtak. Sehol senki.Pedig ott voltak, de már kb 2o perce elmentek - értesit egy eladó. Nem értem, miért irják ki, hogy 1o és 14 óra között lehet leadni, ha 13:3o-kor már nincs kinek...? Talán valahol, valamit változtatni kellene...
avatar
orbanagnes
2010-12-18 15:18:15
Köszönjük szépen, hogy összegyűjtötte az olajat, és nem öntötte ki a lefolyóba. De nekünk kell figyelnünk mindenki egészségére is, mert fontos a környezetvédelem, de nem célunk azzal senkinek az önkénteseink közül, hogy betegek legyenek. Kint voltunk 3 és fél órát - én egy kicsivel még többet is - de odakint sajnos lehűlt a levegő, és ezért fejeztük be hamarabb.
De azért jó dolog úgy-e, hogy van ilyen gyűjtés, és még lesz a következőkben is, úgyhogy, ha addig nem zavarja, vagy ha foglalja a helyet, akkor megkérem tartsa magánál, és a következőben el tudja hozni, vagy, ha nagyon sürgős, akkor megadom a számom, és utána megyünk.
Köszönöm,
Orbán Ágnes
avatar
melka
2010-12-18 16:10:38
re:
Értékelendő és nagyon jó dolog az Önök önkéntes akciója. Örülök, hogy még vagyunk jó páran, akiknek fontos a környezetvédelem. Természetesen az egészségünk a legfontosabb a pontosság mellett, ezért kellene talán téli időszakban rövidebb időpontokat tervezni, hirdetni. Persze, hogy megtartom az étolajat a következő gyűjtésig, remélem Önök is betartják majd a kitűzött programot. :)
avatar
orbanagnes
2010-12-18 16:27:55
Amennyiben módunkban áll igyekszünk pontosak lenni, és betartani mindent. Reméljük, hogy nem fog közbe szólni semmi. Ha pedig valaki nem tudta elhozni, vagy nagyobb mennyisége van az nyugodtan hívhat telefonon érte megyünk.
Köszönjük, hogy Ön is figyel a környezetére. Remélem egyre többen fognak felfigyelni fontosságára.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."