Színes » Konyha

Ezt még Kukorica Jancsi is megirigyelné

Egyszerű, gyors étel kell, amitől azért jól is lehet lakni? Ez a saláta kiváló fogás lehet, és számtalan variációban készíthető.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Készül a kukoricás finomság
Fotó: Erdély Bálint Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 19., 14:48
0 hozzászólás. 

Ha a saláta szót kiejtjük a szánkon, sokan hajlamosak egyből valami olyasmire gondolni, amiben semmi más nincs, csak nyers zöldségek, az íze is olyan, és kb. annyira tápláló, mint egy pohár szénsavmentes víz citrom nélkül.

Ennek a tévhitnek az eloszlatására kiváló ez a recept, ami már ebben a formában is gazdag ízvilággal rendelkezik (főleg, ha nem konzerves gombát használunk), de az alapanyagok tetszés szerint nagyon megvariálhatók, és a fantáziánk szerint sokkal többet is ki lehet hozni ebből a fogásból.

Készül a kukoricás finomság

Gombás kukoricasaláta

Hozzávalók: 2 db tojás, 1 konzerv kukorica, 1 konzerv gomba, 2-3 dl Kunsági Éden étolaj, néhány csepp citromlé, fehérbors, só, kevés mustár

Elkészítés: a két tojás sárgájából, sóból, mustárból, 2-3 dl Kunsági étolajból és pár csepp citromléből majonézt keverünk, a kész majonézhez keverünk egy csipet fehérborsot, majd beleöntjük a levétől lecsepegtetett konzerv kukoricát, és a szeletelt gomba konzervet.

Készül a kukoricás finomság

Jó tudni: baráti összejövetelre, de akár ünnepi ebédre is megfelel, kezdőknek is ideális, könnyű recept. A legtöbb alapanyag általában megtalálható otthon. A konzerves hozzávalók levét jól csepegtessük le, ne híg, inkább kemény majonézt keverjünk. Húsz perc alatt elkészül.

Gombakonzerv helyett friss csiperke is jó, ezt nem árt egy picit forralni, majd hűteni, intenzívebb íze lesz a salátának. A kukorica cserélhető például zöldpaszulyra, a gomba csirkehúsra, vagy zöldborsót is használhatunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."