Itthon » Közélet

„Angyalkodott" a polgármester

Idén hétszázötven kisnyugdíjas kap ajándékot az udvarhelyi városházától, pénteken az első három csomagot a polgármester kézbesítette.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. december 17., 16:28
0 hozzászólás. 

A polgármesteri hivatal idén sem feledkezett meg a város kisnyugdíjasairól és karácsonyi csomaggal lepi meg a város 750 kisjövedelmű, idős polgárát. Szaloncukor, alapélelmiszerek (rizs, cukor, kukorica- és búzaliszt, olaj), húskonzerv, margarin, levesbe való száraztészta, narancs, citrom, de még mosogatószer is került abba a közel 40 lej értékű karácsonyi csomagba, amiből hármat ma délelőtt Bunta Levente személyesen juttatott el három kisnyugdíjashoz.

Itthon_Kozelet

Az elöljáró és a csomagok szétosztásában a hivatalnak idén is segítséget nyújtó helyi Caritas otthongondozói központ vezetője, Sinka Arnold a Tábor utcai nyugdíjas tömbházban kezdték meg az „angyalkodást". Az első „mintacsomag" szétosztása előtt a polgármester elmondta, hogy annak ellenére, hogy a hivatal angyalának idén kevesebb pénzből kellett gazdálkodnia, mindenképpen fontosnak tartották, hogy sort kerítsenek erre a karácsonyi ünnepeket megelőző ajándékozásra. „Ez egy jó lelki gyakorlat, a szeretet nevében történik" – mondta a polgármester.

A tavaly a kisjövedelmű személyekre vonatkozó pontos nyilvántartás megnehezítette a csomagok szétosztását, idén ezt a buktatót sikerült kikerülni, a listát pontosították és a Caritas munkatársainak segítségével sikerül még időben célba juttatni az ajándékot – tájékoztatott a polgármester. A megközelítőleg 30 000 lej összértékű ajándékcsomagok összeállításánál a tavalyi megoldást alkalmazták, vagyis a helybéli kereskedelmi cégek árajánlatából a legkedvezőbbet vették figyelembe.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."