Itthon » Közélet

Egy hely még „kiadó” a hajléktalanszállón

Összesen tíz férfi tartózkodik jelenleg a székelyudvarhelyi hajléktalanszállón – a Budvár Szociális Központ szállója tizenegy férőhelyes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1221_hajlektalan_szallo
Egyeb_1221_hajlektalan_szallo
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. december 21., 16:50
0 hozzászólás. 


A hideg beállta után sem telt meg teljesen a hajléktalanszálló, hiszen jelenleg tízen tartózkodnak éjszakáról éjszakára a Budvár utcai létesítményben – tudtuk meg Szász József gondnoktól. Ők rendszeresen, minden este jelentkeznek a hajléktalanszállón, ahol zuhanyoznak, pizsamát kapnak és ott alszanak.  

Fülpesi Gyula, a polgármesteri hivatal szociális osztályvezetője szerint a város területén még három-négy olyan hajléktalan lehet, akik vagy nem akarnak alkalmazkodni a szálló belső rendszabályzatához, vagy pedig eltanácsolták őket korábbi, nem megfelelő viselkedésükért. Sajnos az elmúlt években történtek olyanok, hogy ittasan állított be valaki a szállóra, ahol botrányt okozott, verekedés is előfordult, illetve az is, hogy valaki nem volt hajlandó lezuhanyozni.

Egyeb_1221_hajlektalan_szalloAz is megtörtént, hogy egy hajléktalant a gondnok a zuhanyozóba küldött, s miközben előkészítette a pizsamáját, az illető elment a központból, pedig még a ruháját is ingyen kimosták volna. Az ilyen hajléktalanok többnyire a kaputelefon nélküli, lépcsőházi fűtéssel rendelkező tömbházakban húzzák meg magukat éjszakára.

Székelyudvarhelyen utoljára idén januárban hunyt el egy hajléktalan, akit kihűlés miatt kórházba szállítottak, de egy ott bekövetkezett szívinfaktust már nem tudott túlélni a legyengült szervezete.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."