Itthon » Közélet

Eseménydús szilvesztere volt a mentősöknek

Igen mozgalmas volt szilveszter éjszakája és az újév első napja: többeket igen erős alkoholos befolyásoltság miatt szállítottak kórházba, testi sértés is történt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 03., 15:44
1 hozzászólás. 

Az elmúlt évekhez képest sokkal magasabb volt megyeszerte a sajnálatos események száma: a mentők Hargita megye területén összesen 350 hívást jegyeztek december 31. éjfél és január 2. között. "Ez elég sok" – jegyezte meg dr. Ambrus József, a Hargita megyei Mentőszolgálat medikális igazgatója, hozzáfűzve, hogy rengeteg alkoholos kómába esett személyt kellett kórházba szállítani.

Tőle tudtuk meg, hogy ételmérgezés nem történt (legalábbis nem olyan szintű, hogy mentő segítségét kérjék), illetve tudomása szerint petárda- vagy tűzijáték-baleset miatt sem kellett mentőt hívni. Udvarhelyszéken több furcsa eset is történt, alkohol-kóma és testi sértés is. Ambrus dr. tudomása szerint Rugonfalván két férfi összeverekedett, a dulakodás során egyikük a másik orrából kiharapott egy darabot: a sérültet mentő vitte kórházba - egyébként a megyében összesen nyolc olyan testi sértés volt, amihez mentőt kellett hívni.

Székelyudvarhelyen olyanok is voltak, akik néhány óra alatt kétszer is bekerültek a kórház sürgősségi osztályára. Egyikük nő volt, akit igen részeg állapot miatt vittek kórházba, de miután elengedték a sürgősségi osztályról, ismét alkoholt fogyasztott és megint összeesett, a rendőrök találtak rá és értesítették a mentőt. Egy helybeli férfi szintén a túlzott alkoholfogyasztás miatt került a kórházba, hajnal felé hazaengedték, de délelőtt – átöltözve – a Tábor-lakótelepen egy gépjármű mellett a hóban feküdt részegen, a járókelők hívtak mentőt hozzá.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2011-01-03 22:38:32
Mindenkinek boldog új évet és kellemes józanodást kívánok, és köszönet a mentőszolgálat munkatársainak, és ne siessük el az iróniát az ittasokkal kapcsolatban, Húsvét még hátra van...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."