Itthon » Közélet

Forgalmi változások Székelyudvarhelyen

A polgármesteri hivatal műszaki osztálya közleményben értesíti az udvarhelyieket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 12., 10:26
7 hozzászólás. 


A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal műszaki igazgatósága felhívja a városlakók figyelmét, hogy 2011. január 17-től (hétfő) a következő forgalmi változások lesznek városunkban:

1. A Győzelem utca megnyílik mindkét irányban a forgalom számára a Haáz Rezső utcával és a Forrás-Asztalosok utcákkal való kereszteződése között. Ennek következtében egy megállni tilos rendelkezés lép érvénybe ezen szakasz jobb oldalán, a Haáz Rezső-Forrás utca irányban.

2. Új gyalogátjárók lesznek kialakítva a Győzelem utcában, a Lakatosok utca és Haáz Rezső utca közötti szakaszon.

3. Megállni tilos rendelkezés lép érvénybe a Lejtő utca jobb oldalán, a Tamási Áron és az Orbán Balázs utcákkal való kereszteződés közötti szakaszon.

4. A Céhek utca kétirányúvá válik.

Kérik a lakosság megértését és a forgalmi változásokra figyelmeztető táblákra való fokozott figyelmet.


7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szkíta
2011-01-12 11:17:05
Az hogy Győzelem utca azon része kétirányú legyen egyet értek de a Céhek utca így jó ahogy van , nem tudom h miért nem kérdezik meg az ott lakókat is és a város többi polgárát , pont úgy van mint a diktatúrában egy - két "okos" gondol egyet és véghezviszik.
Legalább itt elmondhatjuk véleményünket , igaz ez olyan hogy mindenkinek van de senki se kíváncsi a másikéra.
avatar
weedor
2011-01-12 15:35:53
Én speciel kiváncsi vagyok a véleményére, ámbár úgygondolom jó ötlet volt a kétirányú Céhek.
Nagyon jó.
avatar
Arttilla
2011-01-12 17:25:56
Haha
Ha a Céhek utca középső szakaszán nem helyeznek el megállni tilos táblákat, akkor az ott parkoló autók miatt max két Tico fér el egymás mellett... de mikor két BMW-s udvarhelyi "menőgyerek" szembemegy egymással, kiszállnak és azért kezdenek el verekedni, hogy melyik tolasson vissza... hát nagyszerű :D Vagy másképp is lehet mondani... sok dolguk lesz az autószerelőknek tükör téren :D A többi ötlet díjadásra méltó.
avatar
cittadella
2011-01-12 17:26:00
Volt még kétirányú a Céhek, talán hasznos is lesz ... de jó volna legalább 3 virágládát az iskola felőli végébe kirakni, amolyan körforgalom utánzatot, hanem lehet nyitni a szomszéd kertben autóbádogos műhelyt :)
avatar
zterex1
2011-01-12 18:01:53
A Céhek utcában nehéz lesz leszoktatni az ott lakókat a parkolásról. Egyébként a Mol melletti részen eddig is hiba volt az egyenirányúsítás, mert elég széles az utca. A tömbházak közötti rész a szűk keresztmetszet.
avatar
FehérSólyom
2011-01-13 12:49:28
A Céhek utcában lakók parkolási lehetőségei nagyon korlátoltak. Figyelembe kellet volna venni a tömbházak illetve a lakossági autópark létszámát és az említett út szélességét. A C+C parkolója magán parkolásra tiltott, marad a Vámosok kb. 20 parkolóhelye szembehelyezve a Céhek lakosságának megközelítõleg 100 (lehet ha több, de számoljunk a garázs nélküli kb. 50 autóval ) autóparkjával. Kérdem az illetékeseket, mi legyen a fennmaradt autókkal? Van erre megoldás, melyről nem szól a cikk? Mint ott lakó javaslom a rendőrségi nyílvántartás fellapozását, mely több koccanásos balesetet jelez(het) a kétírányúsítás korában, mint a változtatás után. A Mol melletti keresztezõdés déli torlódásait sz'tem súlyosbítja mintsem megoldja a két írányúsítás úgy a Bethlenfalvi mint a Céhek út részéről. Igen, hiányolom a lakossági fórumot az illetékesek részéről.
avatar
Szatee
2011-01-13 09:56:35
Szerintem sem jó ötlet a Céhek u. kétirányúsítása. Csúcsidőben nagy lesz a torlódás és a parknál balesetveszélyes az útkereszteződés. Sokkal jobb lenne ha a Kisköved egészen a Hópehelyig maradna egyirányú, mert az ott parkoló autóktól nem fér el a két szembejövő főleg a gyógyszertár előtt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."