Itthon » Közélet

UPC: Szándékos rongálás okozta a szolgáltatás-kiesést

Szándékosan vágták el a kábeltévé-, internet- és telefonszolgáltató kábelét szerdán késő délután Szentegyháza közelében, emiatt éjszakába nyúlóan szolgáltatás-kiesés volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 13., 10:40
10 hozzászólás. 


A kábeltelevízió digitális műsorcsomagja, illetve az internet 17 óra után nem volt elérhető, a UPC székelyudvarhelyi és csíkszeredai szakemberei elkezdték a meghibásodás helyének keresését.

Kovács Dénes, a cég székelyudvarhelyi kirendeltségének vezetője honlapunknak elmondta, hogy Szentegyháza közelében, a Kirulyfürdői eltérőtől mintegy másfél kilométerre találták meg a szolgáltatás-kiesés okát: az optikai kábel teljesen át volt vágva egy póznán. Ráadásul a jelek arra mutatnak, hogy valaki szándékosan tette ezt, mert a helyszínre sílécnyomok vezettek, ugyanakkor az oszlop mellett bakancsnyomok is láthatóak voltak.

A kábel elvágása miatt egészen éjfélig (ekkorra sikerült megjavítani a vezetéket) nem volt UPC-internet, illetve digitális műsorszolgáltatás Székelyudvarhelyen, illetve internet Zetelakán sem. Megkérdeztük, hogy ilyen esetben tesznek-e rendőrségi feljelentést rongálás miatt és azt a választ kaptuk, hogy a kirendeltség természetesen jelzi az esetet feletteseinek, az esetleges feljelentésről pedig ők hivatottak dönteni.

Kábelszakadás korábban is történt emberi mulasztás miatt, pl. fakitermelés közben a helyszín közelében levő vezetékre zuhant egy fa vagy egy hargitafürdői panzió kigyulladásának következtében sérült meg a kábel, de szándékos rongálásra eddig nem volt példa.


10 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
skhhy
2011-01-14 00:23:14
oJan amiJen
En mind keresem a terkepen a kornyezo telepuleseket, de sehol sem talalom Kiru"J"furdot. Talan egy magyarorszagi Szentegyhaza mellett van, hisz termeszetesen fel sem merul bennem, hogy egy ujsagiro KiruLYfurdore gondolt volna... hisz miJen es meJik akadaJ gomoJog a heJes es a huJe szabaJok rejteJes, de eseJes listaLYan? Hmmm... Na udv szekeJek!
avatar
zterex1
2011-01-14 05:43:06
Ezért nehéz úLYságot írni. Főleg, ha a program nem tudLYa LYavítani automatikusan az iJen hibákat.
avatar
möjszömbágpulá
2011-01-14 08:42:57
Mit izéltek, mindenki tudja, hogy egy újságíró sem akadémikus, csak egy gyenge cseléd.
Amilyen az input olyan az output.
avatar
bedohazi
2011-01-14 10:23:21
Köszönjük az észrevételt. Javítva.
avatar
skhhy
2011-01-31 09:39:21
@bedohazi
Mi a túróért javítottad ki? Szégyellted az azonosulást a primitív kollégáddal ,aki újságíró létére csak a helyesírás-javítóval tud érvényesülni? S hogy neked mint korrektor is mennyi elképzelésed van a helyesírási szabályokról , nyíltan példázza a 3 szavas hozzászólásod: a "javítva" után három pontot kell hagyni, hisz nem utaltál a javítás milyenségére és hovatartozására, avagy függőben hagyva a gondolatot, mit az olvasó fantáziájára hagysz... azaz "ponttal" és felkiáltó-jellel csak befejezett mondatokat zárunk!
avatar
oszomke
2011-01-31 10:23:11
re:
Pontosan a magadfélék miatt ilyen az udvarhelyi társadalom...rosszindulatú, utálatos népség. Gondolom képes voltál naponta visszanézni, hogy a hüJe úLYságírók lyavítanak-e?! gondolom egy semmiházi otthonülő vagy, aki csak mások munkájában keresi a hibát...nem védem őket, de a magadfajtáktól hányok.
avatar
skhhy
2011-01-31 12:51:22
Nem tudom, hogy mirol beszelsz! Avagy egy tollforgato nyugodtan irhatja, h "egri stars" vagy "egy gondolat hurt me"!? A lenyeget nem erted baszomka, bocs, oszomk-a(-e)... egy informacios portal, napilap, maradjon mindig targyilagos, de legfokepp kepviselje ama nyelvet, amiert az anyja megszenvedett...s te is egy paraszt lehetsz, ha nem szurja a szemed eme levizsgazott, onmagat szerkesztokent elado, da valojaban elemisek szintjen stagnalo debil, alapvetoen nemzet- es nyelv-stabilizalo "programja" Talan a parod ez a kreten...sajnallak!
avatar
oszomke
2011-01-31 13:15:12
re:
Látom mindenképpen be akarod bizonyítani, hogy olvasott bunkó vagy, aki az MTv-ből néhány angol szócskát is megtanult. Hogy én miről beszélek?! Arról, hogy a magadfajták csak kötekedni tudnak. Talán nem volt joga kijavítani az újságírónak a hibát?! Nem, nem kell sajnálj! Nem a párom ez a kretén, csak egy olvasó vagyok, aki ismeri személyesen is ezt a kretént, és valamiért meg vagyok győződve, hogy több könyvet olvasott, mint te...
avatar
bedohazi
2011-01-31 13:22:35
@skhhy
Köszönöm ezeket az engem érintő szavakat, amik szerencsére téged (kedves hozzászóló) minősítenek. Újra meglátszik, hogy már rég nem arról szól a hozzászólás-dömping, amiről kellene. Ha személyes problémád van velem, akkor írj a bedohazi@uh.ro címre, mert ennek nem itt a helye. Előre is köszönöm és azt is, hogy ilyen árgus szemekkel figyeled az oldalt.
avatar
szasza
2011-01-31 13:23:29
És ezzel le is zárhatjuk a témát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."