Itthon » Közélet

Önkéntesek kerestetnek: te is segíthetsz!

Önkénteseket keres a több mint öt éve Székelyudvarhelyen is működő SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 28., 16:59
0 hozzászólás. 


Olyan, 23 évet betöltött személyeket keresnek, akik úgy érzik, hogy tapasztalatukkal, hozzáállásukkal, segítő szándékukkal szívesen lennének a jelenleg húszfős csapat tagjai.

Díjmentesen hívható

Az SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat zöldszáma (0800-800-808) ingyenesen hívható Hargita megye bármely településéről vezetékes (Romtelecomos) telefonról, a hét minden napján este 7 órától éjfélig. 2009-ben bevezettek két mobil hálózatbeli telefonszámot is: 0754-800 808 (Orange) és 0723-800 808 (Vodafone) – ezek nem díjmentesen hívhatók, a hívás költségét a hívó állja.

A szolgálat célkitűzései közé tartoznak a krízisintervenció és a megelőzés, illetve a pszichés megbetegedések megelőzése és az öngyilkosságok számának visszaszorítása. A csapat minden ember számára meg akarja adni a lehetőséget arra, hogy baj, kétségbeesés, vagy más veszélyhelyzetekben – az emberi jogok tiszteletben tartásával – azonnal felvehesse a kapcsolatot egy másik emberrel, aki kész és képes meghallgatni, vele beszélgetést folytatni.

Mint nonprofit szolgálat nagy segítséget jelent minden olyan együttműködés és támogatás, amely által fejlődhet a szolgálat, melynek ügyelőstábja jelenleg húsz lelkes felnőttből áll. Ők többnyire segítő szakmabeliek, de az önkéntesek csoportjában pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, szociális munkások, gyógypedagógus, tanár, mérnök egyaránt vannak. Az utóbbi időszakban azonban megnőtt a telefonon segítségért fordulók száma, s ezért keresnek újabb önkénteseket. A jelentkezéseket az következő címre várják: sos.onkentes@gmail.com.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."