Itthon » Közélet

Felállították az első parkoló-automatákat

Megkezdték a parkoló-automaták felállítását a városközpontban szerdán: délutánig kettő már állt, az elkövetkező 1-2 hétben mind a 18 a helyére kerül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/parkoloautomatak
Itthon_Kozelet/parkoloautomatak
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. február 09., 18:36
18 hozzászólás. 

A Vár utca és a Városháza tér találkozásánál, illetve Városháza tér másik felén, a belvárosi református templom mellett állt már két automata szerdán délben, mintegy jelezve, hogy új parkolási rendhez kell szokniuk a székelyudvarhelyieknek.

„Egyelőre tízet szállítottak le, jövő héten jön a többi nyolc. Amikor mind felszerelik őket, akkor indítják el a számítógépes programot, tehát kb. két hét múlva lehet már használni" – közölte honlapunk megkeresésére Ülkei Zoltán, a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályvezetője.

Itthon_Kozelet/parkoloautomatakAz automatákon levő használati útmutatóba néhány helyesírási hiba csúszott be – ezeket a felületeket kicserélik, új feliratok lesznek, mondta kérdésünkre Ülkei, hozzátéve, hogy egy nagyváradi cég szállította az órákat.

Mint korábban írtuk, a felszerelés, és néhány hetes türelmi idő (ez a figyelmeztetések és a megszokás ideje lesz) után teljes gőzzel üzemelni fog az új parkolási rendszer a város központi részén. A tervek szerint naponta 8 és 17 óra között egy órányi parkolásért egy lejt kell fizetni. A körülbelül 500 fizetéses parkolóhelyet a következő tereken és utcákban alakítják ki: II. Rákóczi Ferenc utca, Kossuth Lajos utca, Városháza tér, Márton Áron tér, Kőkereszt tér, Bethlen Gábor utca (a Villanytelep utcáig), Tábor utca (a poliklinika melletti szakasz), Eötvös József utca, Vár utca, Tamási Áron utca (a ferencrendi templom előtt), Vásártér utca (a piac melletti és a Junior áruház előtti parkoló).

A parkoló autókat igazolványos ellenőrök figyelik majd: a cédulát az autók szélvédőjére, belül kell elhelyezni – amennyiben ez hiányzik, az ellenőr figyelmezteti a kocsi tulajdonosát. Ha az autós ekkor sem hajlandó fizetni, az ellenőr értesíti a kerékbilincselést végző céget, amelynek munkatársai az autó kerekeire helyezik a mozgásgátló szerkezetet. A kerékbilincs levétele 50 lejbe kerül, amennyiben a megbilincselt kocsi tulajdonosa nem jelentkezik 48 órán belül, autóját egy őrzött helyre szállítják. A kerékbilincselést végző cég egyelőre nem ismert, a közbeszerezési pályázat még nem történt meg.


18 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bbbarna
2011-02-09 18:44:54
Elég csúnyácska a színe. Viszont jó, hogy többnyelvű...
avatar
fogaska
2011-02-09 19:06:52
És nem ad VISSYA pénzt!!!
avatar
bbbarna
2011-02-09 21:20:23
re:
avatar
fogaska
És nem ad VISSYA pénzt!!!

Amennyire tudom sehol sem ad vissza, viszont kártyával fizetni praktikusabb lenne, akkor nem kellene visszaadjon mivel csak a megfelelő összeget venné le.
avatar
hóki
2011-02-09 21:41:55
Úristen!!!

Senki nem vette eddig észre.

"Parkolójegz"

"Vissya"

nem lehet leellenőrizni 18 darabot!!!!
avatar
zterex1
2011-02-10 07:08:16
A város legújabb játékautomatái. 1 lejért 1 órás parkolást nyerhetsz.

Vajon ezeket is majd ellopják?
avatar
ooloo
2011-02-10 08:33:45
Nyomja meg a gombot
Kap egy libacombot
avatar
Szkíta
2011-02-10 08:39:28
Lovári (roma) nyelven fel lesz-e iratozva ?
Már csak azért hogy a KAK és a PIC rendszámú autók tulajdonosai is el tudják olvasni hogy mit és hova kell betegyenek, vagy mivel ők a kisebbséghez tartoznak mentesülnek a terhek alól ?
avatar
Baly77
2011-02-10 08:44:51
Vajon a városatyák így akarnak felzárkózni a határon túli rokonokhoz(Schmitt Pál)legalább helyesírás szempontjából? Szégyen- de lassan kezdjük megszokni. Ennyire lenézni az embereket- bizonyára ha kampány lenne, helyesen is ki lehetne irni ezt a pár sort.
avatar
Lam lam
2011-02-10 08:54:05
Angolul veletlenul sem kell kiirni, hogy nem ad vissza,hogyha jon a turista tegye be a penzt es hagyja ott a visszajarot.
:0
avatar
mekkmester
2011-02-10 09:14:10
Néhány információ hiányzik....
Néhány dologra még kíváncsi lennék, és ezekre nem tér ki a cikk:
1. Bérlet vagy legalább napijegy váltható-e? Aki a Kossuthban dolgozik, vagy a Rákóczin lakik, az annyiszor 1 lejt fizet, ahány órát ott áll? Ez heti 8x5 órával számolva havonta kb 170 lej....
2. Ha egy órán belül két helyen állok meg, vajon hány parkolójegyre van szükségem? Egy időben csak egy helyet foglalok....
3. A nagy, fekete kocsik tulajdonosaira vajon fog-e vonatkozni a fizetési kötelezettség?
4. Számol-e azzal a vezetőség, hogy az intézkedés miatt a gyalogosok is fognak szenvedni, mert megnövekszik a járdán parkoló autók száma?

Jó dolog ez a kerékbilincs... Rosszul parkolsz, s azért ott is maradsz!
avatar
krela
2011-02-10 10:42:38
Hát igen, "hezzá kell szokni" ! :woohoo:
avatar
5133
2011-02-10 10:43:26
Ha jól látom,érmével müködik,50 banist meg lehet váltani kossuth sarkán karcsikáéknál...Hátha viszi a 20 Ft-ost,és különféle vasdarabokat:)
avatar
talaldkivagyok
2011-02-10 12:32:34
Mekkmesternek
Ha bérlet lenne a mekkmester által jelzett helyeken akkor teljesen felesleges lenne ez az egész parkolási rendszer.
Miért várja el valaki, hogy a közterületen olcsóbban parkolhasson mint más? Hisz ez KÖZTERÜLET, még ha ott lakik vagy dolgozik bárki a közelben akkor sincs joga ilyesmit kérni. Lehet venni garázst pl. vagy tanuljunk meg végre gyalog járni egy ekkora városkában mint Udvarhely.
Legalább lesz hely a vásárlóknak, ügyfeleknek is ha minden irodabérlő vagy üzlettulajdonos nem foglalja reggeltől estig az üzlete előtt a parkolóhelyet.
avatar
Szatee
2011-02-10 13:44:57
Nem tudom mit vagytok úgy oda, minden normális városban müködik a rendszer, lásd pl Csíkban is és nem nyavalyognak ennyit az emberek. Egy óra, egy lej és nem írja rajta melyik parkolóba szól, tehát ha a Kossuthban kifizetted az egy lejt és félóra múlva elmész onnan és leparkolsz a Bethlen utcában akkor nem kell új jegyet venned csak a kifizetett idő után.
Nálunk ha valami új és szokatlan, máris keresni kezdjük benne a hibát. Bízzunk benne, hogy talán javul valamelyest a parkolási rendszer, bár igaz, hogy az emberek fejében kellene először rendet teremteni, hogy a parkolás is civilizáltan történjen.
avatar
diko
2011-02-10 15:27:38
nem megngedett.....
Kell a rendszabalyozas... teny. nem terek ki mindennek az erkolcsi oldalara.

Viszont engem senki ne akadalyozzon meg abban h ha "bunt" kovetelk el azzal h nem vasarolom meg a parkolojegyet h megbilincseli, megakadalyoz, megbenit abban h a bun utan en ne tudjak eljonni az autommal!!! Ehhez nincs joga egy bilincselo cegnek sem. Es Elosk koztt leszek aki szembeszall majd ezzel, h velem tortenik meg majd mindez. A birosagi illetek 35 ron a buntetes mellett is keves penz.....
Nem megengedett h megakadalyozzak azt h elagyjam autoval azt a helyet ahol torvenyt szegtem meg, ebben az esetben !!!
avatar
diko
2011-02-10 15:31:31
re:
szatee... vasarhelyen tudod h h mukodik mindez???? igen csikban Meg mukodik, de ido kerdese amig ott is nem er veget a jolmeno bilincseloknek.... es ki volt szted ott megelegedve a szituval ????
avatar
KnTM
2011-02-10 16:46:15
Kidolgozott...
Egy csokorba a "rejtett szepsegeket":
-"Parkolojegz"
-"Helyezze be az ermet vagy a bankjegyet",bankjegyet megis hova???
-"Tarif/Rate"magyarul minek?!
-"Tarif minim",ez eleg mert erti magyar,angol
-"vissya"
-"Vigyazat!.../Atentie!...",az angolokat meg levesszuk.


Ezert meg jo hogy valakiket megfizettek ;)
avatar
BélaFaluró
2011-02-11 17:02:29
kerékbilincs
a kerékbilincselést végző cég már rég le van lobbizva, majd egyik pillanatról másikra megjelenik anélkül h bárkinek feltűnne..
a helyesírási hibák, az esztétikátlanság és a ne praktikus feliratozást a 10perc várakozási idő rendesen megdobja.. pff. szerencsére nem fogom őket használni. s őszinte részvétem.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."