Itthon » Közélet

Még mindig a költségvetésről – Thamó Csaba válasza

Bunta Levente városunk polgármestere a megyei költségvetéssel kapcsolatban tett kijelentéseire reagál az MPP megyei tanácsosa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

MPP
MPP
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 12., 15:49
0 hozzászólás. 


A szerkesztőségünkbe eljutatott levelet változtatások nélkül közöljük az alábbiakban.

Bizony száraz téma a költségvetés, de ettől függ, hogy lépünk-e egyet előre vagy sem?

A székelyudvarhelyi polgármester megjegyzése egy valós helyzetet takar, kevés pénzt osztottak Udvarhelynek. Mindenképpen furcsa a várost képviselő, RMDSZ-es tanácsosok hallgatása a megyei tanácsülésen, az egyik ráadásul alelnöke is a testületnek. Tény az, hogy a megye közpénze, a beruházásokra előirányzott források zöme más irányt vett ebben az esztendőben.

A nagyobb problémát azonban abban látom, hogy a költségvetésben elmaradnak a vágópontok, a termelők kisüzleteinek megnyitását támogatását célzó programok, amelyek segíthetnének abban, hogy az itt élő emberek jó minőségű, egészséges élelemhez juthassanak hozzáférhető áron. Fontos és támogatásra érdemes dolog a székelyföldi termék külföldi piacra juttatása a Cora üzletláncon keresztül, de éppen ennyire fontos lenne Udvarhelyszék jelentős mezőgazdasági tartalékokkal rendelkező kistermelőinek, a feldolgozó ipar irányában történő megsegítése, mert ez csökkentené a vidék krónikus munkanélküliségét és távlatot nyitna a fiataloknak. A megye elnöke, az RMDSZ hallgatással válaszolt az ezzel kapcsolatos javaslataimra, süket fülekre találtam. Az igaz, hogy Udvarhelyen elkészül egy vállalkozásokat támogató inkubátorház és a szalagot talán a jövő évi kampányban elvághatja a megye elnöke, de ez kevés a továbblépéshez.

Thamó Csaba



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."