Itthon » Közélet

Csúcsidény a sípályákon

A vasárnapi havazás után Udvarhelyszék mindkét sípályáján jó állapotok vannak: mind a Madarasi Hargitán, mind pedig Homoródfürdőn teljes gőzzel üzemelnek a pályák.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

madarasi_szezonnyito
madarasi_szezonnyito
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. február 21., 14:03
0 hozzászólás. 

Havazás volt, de a legnagyobb rendben működnek a hóágyúk és a felvonók, a homoródfürdői és a madarasi hargitai sípályákon egyre több a síző.

A homoródfürdői pályán még karácsony előtt beindult a síszezon, azóta folyamatosan síznek. A vasárnapi havazás után 8-10 centis természetes hóréteg is lerakódott, de a pályát folyamatosan hóágyúzzák – mondta honlapunknak hétfőn délelőtt Benedek Lukács, a Lobogó-sípálya működtetője. Sízők szép számmal vannak, jó hétvége volt, naponta 10 és 16, illetve 18 és 21 óra között lehet sízni. A pályára rá lehet nézni webkamerán is, ennek élőképén jól látszik, hogy hányan tartózkodnak ott. Lukács azt is elmondta, hogy március folyamán ingyenes sízési lehetőséget biztosítanak iskoláknak: a pedagógusoknak, szülőknek az lenne csak a feladatuk, hogy megszervezzék az odautazást, a pályát ingyen használhatják, amennyiben csoportosan érkeznek. Ami a webkamerát illeti, a honlapon a homoródi mellett meg lehet találni a hargitafürdői és a tusnádi kamerák élő képeit is.

A Madarasi Hargitán is lehet követni a Sugó-pályát és a Mihályhavast ezen a webkamerán, illetve sípálya-térkép is van a honlapon – a pályák itt is teljes gőzzel működnek, a vasárnapi havazás után még vastagabb lett a hóréteg. A február gyakorlatilag csúcsszezonnak számít, a hét végén síverseny is volt a Madarasi Hargitán – közölte honlapunkkal Kenyeres Emőke, a sípályát működtető Súgó Panzió részéről. Sipos Zoltán, a pályák adminisztrátora azt is közölte, hogy a Mihályhavas felső részét (kb. 50 métert) még hóágyúzni kell, de reményeik szerint a hét végére ez is teljesen rendben lesz. A pályák tökéletesen sízhetők, a természetes hó és a hóágyúk által előállított hó összesen 70-80 centiméteres hóréteget eredményezett.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."