Itthon » Közélet

Gál Csaba az életéért könyörög

Még mindig nem jelentkezett májdonor a cirózisban szenvedő Gál Csabánál – a 48 éves udvarhelyi férfi az életéért könyörög.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

stories_Bedohazi/HepaC
stories_Bedohazi/HepaC
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 21., 17:05
0 hozzászólás. 

Mint korábban írtunk róla, Gál Csabánál 2005-ben fedezték fel, hogy mája a hepatitisz C-vírussal fertőződött, néhány év alatt pedig májcirózis alakult ki nála. Hétfői találkozásunkkor közölte, hogy állapota rosszabbodott, gyakorlatilag könyörög az életéért embertársihoz és a jóistenhez. Gál Csaba a beavatkozáshoz szükséges pénzt is megszerezte, csupán az lenne hátra, hogy valaki jelentkezzen donornak.

A beavatkozás során a donor májának egy részét eltávolítják, de az néhány hét alatt regenerálódik, újrafejlődik, a súlyos beteg Csabának pedig egy teljesen új mája fejlődik a beültetés után. A donor - ebben az esetben - olyan feltételeknek kell eleget tegyen, mint az AII+ vércsoport (AII, Rh pozitív), ezenkívül nem lehet krónikus beteg (sárgaság, cukorbeteg, -szív, -érrendszeri, illetve tüdőbeteg), nem lehet túlsúlyos, 20 és 55 év közöttinek kell lennie és mentes kell legyen a káros szenvedélyektől (drog, alkohol, cigaretta).

Amennyiben valaki úgy érzi, hogy segíteni tudna Csabának, írjon a gal.csabi@yahoo.com címre vagy keresse személyesen a 0742-311139-es telefonszámon.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."