Itthon » Közélet

Ellenőrizték a tömegközlekedéssel foglalkozó cégek tevékenységét

Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen szúrópróbaszerűen vizsgálták a tömegközlekedéssel foglalkozó cégek munkáját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/busztaxi
Itthon_Kozelet/busztaxi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 22., 15:30
0 hozzászólás. 


Hargita Megye Tanácsának közbeszerzési és közszállítási igazgatóságának munkatársai március 18-án szúrópróbaszerűen vizsgálták a megye területén tömegközlekedéssel foglalkozó cégek munkáját.

Csíkszereda területén a Kaufland üzlettel szembeni távolsági autóbuszmegállóban ellenőrizték a Hidegség–Csíkszereda-útvonalon közlekedő autóbuszt, és mindent rendben találtak.

Székelyudvarhelyen a különjáratokat ellenőrizték. A Bethlen utcában az OMV benzinkúttal szemben rendőrök segítségével megállítottak egy „Különjárat" feliratú autóbuszt, amely három székelyudvarhelyi vállalat alkalmazottjait szállítja napi rendszerességgel munkába, illetve haza a Lövéte–Székelyudvarhely-útvonalon. Ezt a tevékenységet az üzemeltető cég szerződéses alapon végzi, a szerződésekhez pedig tartozik egy csatolmány, amely tartalmazza az alkalmazottak névsorát, akik ezzel a járművel utazhatnak. A szállítási engedély alapján csak ezek a személyek utazhatnak a járattal. Az ellenőrzés során 20 olyan személyt találtak a buszon, akik nem szerepeltek a névsorban, ezért a megyei tanács munkatársai a buszsofőrt 1000 lejre, míg az üzemeltető céget 10 000 lejre büntették. A kirótt összegek a megyei tanács költségvetésébe kerülnek.

Az utasok, ha bármilyen hiányosságot, szabálysértést észlelnek a Hargita megyei helyközi buszjáratokon, megírhatják a megyei tanács illetékeseinek az info@hargitamegye.ro e-mail címre, vagy beküldhetik postán a következő címre: Hargita Megye Tanácsa – Közbeszerzési és Közszállítási Igazgatóság, Szabadság tér 5. szám, 531040 Csíkszereda.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."