Itthon » Közélet

Rózsa utca - kezdődik a felújítás!

Az utca felújítását kivitelező cégeknek  hivatalosan is átadták a terepet, ha minden jól megy, ez év végéig teljes hosszában megújul a Rózsa utca.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/rozsa_munkapont
Itthon_Kozelet/rozsa_munkapont
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. március 23., 12:28
1 hozzászólás. 

„Hangsúlyozom, ha minden jól megy, és ha csak nem potyognak vénasszonyok az égből, akkor ez az út 80-90 százalékban decemberig elkészül" - közölte sajtótájékoztatón a Rózsa utca lakói által több évtizede várt jó hírt Bunta Levente polgármester.

Az áfával együtt összesen 1.750.000 lej értékű beruházás kivitelezésére a szerződést már tavaly megkötötték, a munka megkezdésére március elsejével „adták ki a parancsot" - közölte a polgármester. Elmondta: a fellebbezésekkel tarkított közbeszerzési eljáráson nyertes Viaduct Kft. és az Ing Service Kft-nek összesen 10 hónap áll rendelkezésére, hogy "újba tegye" a Rózsa utcát. A teljeskörű felújítás terveit több cég készítette el: az utat a gyergyói Planning Office Kft., az esővíz elvezetését szolgáló csatornázást a székelyudvarhelyi Tanaris Proiect Kft., a Varga patakon átvezető kis hidat pedig a bukaresti M.V.D. Civil Engineering Design kft.

A felújítást végző Viaduct és Ing Service cégek a kivitelezés során összesen 1091 méter, 4-6 méternyi széles, lehetőség szerint 0,75-2,50 méter szélességű járdákkal szegélyezett útszakaszt kell rendbe tegyenek. Decemberig összesen 5.247 négyzetmétert aszfaltoznak le és 2.256 négyzetméter járdát alakítanak ki térkőből. Az esővíz levezetését részben nyílt sánccal (270 folyóméter), másrészt föld alatti csatornák kiépítésével (428 folyóméter) oldják meg - áll a Rózsa utca modernizálási tervében.

Itthon_Kozelet/rozsa_munkapont

A közhelyes mondás szerint nincsen rózsa tövis nélkül, és a Rózsa utca esetében is vannak, lesznek „szúrós" gondok. A polgármester nem titkolta, hogy nagy fába vágták a fejszét.

„Már előre jelzem, hogy lesznek gondok. Tekintettel az elmúlt évtizedek sarára, nagyon nehéz lesz a munkát kivitelezni úgy, hogy jó legyen" - jelezte a Bunta. Az elöljáró kifejtette: a szabványoknak minden szempontból megfelelő tervezést akadályozta például az utca néhol nagyon szűkre szabott keresztmetszete, a teljesen az út szélére kiépített házak, a változó szintkülönbségek. Mindezek nem csak a tervezőknek és kivitelezőnek jelentenek gondot, de nehezíteni fogják a kétirányú autósforgalmat is.

Itthon_Kozelet/rozsa_munkapont

Az utcában ugyanis egyenirányúsítani csak akkor lehet, ha elkészül a Csereháttal összekötő út, a fennakadásokat egyes szakaszokon forgalomkorlátozással igyekeznek majd kiküszöbölni - közölte a polgármester. Hozzátette, tudatában van annak, hogy a Rózsa utca felújításának időszaka nem lesz panaszmentes.

„Kérem a lakók megértését és együttműködését" - üzente a polgármester, aki örömteli pillanatként értékelte azt, hogy hosszú várakozás után végre zöld utat kapott a Rózsa utca-akció.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lam lam
2011-03-23 13:28:35
HAJRÁ....... :idea: :idea: :idea:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."