Itthon » Közélet

Csere, Domb, Kuvar: lesz aszfalt, ha megszavazzák

Amennyiben a városatyák is rábólintanak, már idén többrétegű aszfalt kerülhet a Csere- Domb- Kuvar utcákra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/rozsa_munkapont
Itthon_Kozelet/rozsa_munkapont
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. március 23., 18:02
1 hozzászólás. 


Elkészült a Csere, Domb és Kuvar utcák felújításának indokoltsági tanulmánya, a beruházás elkezdéséhez szükséges határozattervezetet az e havi tanácsülésen terjesztik elő - közölte sajtótájékoztatóján Bunta Levente polgármester.

„Nehéz munka, valószínű ezért is volt mostanáig elhanyagolva, de mi ebbe a nagy fába is belevágjuk a fejszénket, ha hagyják és engedik nekünk" - fogalmazott a polgármester, aki optimista a tervek valóra váltásával kapcsolatosan.

„Amennyiben a tanácsülésen nem akasztják meg, akkor az idén ezt a munkát elvégezzük. Úgy tudom, hogy a tanácsban nincsen ellenvélemény, és mindenki támogatja ezen elképzelésünket is" - bizakodott Bunta.

„A tervezéséhez szükséges anyagiak - körülbelül 1.100.000 lej - rendelkezésre állnak, a közbeszerzési eljárás kiírásához tanácsi határozat szükséges" - közölte Bunta. Hozzátette: a Csere-Domb-Kuvar utcahármas modernizálása, akárcsak a Rózsa utca felújítása, jelentős előrelépést jelent és személy szerint azért is tartja szívügyének és szorgalmazza a felújítást, mert a modernizálás körülbelül 250 csereháti családot érint, akik naponta a kavicsos, földes úton evickélve tudnak eljutni a városközpontba - akár gyalogszerrel, akár babakocsit tolva, akár autóval közlekednek.

A polgármester ugyanakkor egy felhívást intézett a három utca lakóihoz. Felhívta a figyelmet, hogy amennyiben valaki még vízbekötést-, szennyvíz elvezetést vagy egyéb, hasonló munkálatot tervez, azt az elkövetkező egy hónap alatt feltétlenül rendezze, mert a felújítást követő időszakban (minimum 5, maximum 10 év - a vállalt garanciától függően) ilyen jellegű munkára nem bocsátanak ki engedélyt.

„Nem engedjük, hogy feltörjék az aszfaltot, mert az előző évek gyakorlatától eltérően az említett utcákra több rétegű aszfaltburkolat kerül, azt semmiképpen sem szabad feltörni!" - figyelmeztette az érintetteket a polgármester.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2011-03-24 08:51:14
Addig is nagyon időszerű lenne az Éltetőkút utcát ( vagy aktuálisabb nevén a Cigányéltetőkút utcát ) nem leaszfaltozni, csak megegyengetni, kavicsozni és hengerelni. Ez nem sok pénz és a városi buszban sem vegyülnek össze az emberek ameddig az érintett szakaszon áthalad a jármű.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."