Itthon » Közélet

Biciklis mozgalom alakult Udvarhelyen

Bringázz, Udvarhely! mozgalom néven egy székelyudvarhelyi civil kezdeményezés kampányol a kerékpározásért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bringas
Bringas
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 06., 13:03
0 hozzászólás. 


Kerékpározni jó. Biciklizni olcsó. Két keréken járni környezetkímélő. Bringázni egészséges. Székelyudvarhelyen is legyen az!

A kerékpár közlekedési és egészségmegőrző eszköz – ugyanakkor környezetkímélő és nem kell utána parkolási költséget fizetni. Nem kell hozzá üzemanyag. A Bringázz, Udvarhely! mozgalom tagjai egészséges környezetet, normális kerékpározási lehetőséget szeretnének a város közlekedésében. A mozgalom tagjai nagyvonalakban és viccesen azt szeretnék elérni, hogy biciklizni menő, autózni pedig ciki legyen Székelyudvarhelyen. Legalább a városközpont tehermentesítése, a parkolási szabályok betartása valósuljon meg, hogy az utóbbi évek e téren levő szomorú tapasztalatai kiiktatódjanak a város mindennapjaiból. Nem az autósok ellen vannak a mozgalom tagjai, hanem a város lakóival partnerségben, velük együtt szeretnék megvalósítani elképzeléseiket.

Szasza

A biciklisávok újrafestése, kibővítése, a kerékpártartók felállítása, biciklikölcsönzők kialakítása szintén szerepel a kezdeményezők elképzelései között, ahogy az is, hogy a rendszeresen biciklivel közlekedők adókedvezményt is kaphassanak a várostól.

El szeretnék ültetni az itteniek mentalitásában is azt, hogy sokkal szebb és jobb lenne egy autómentes, tiszta levegőjű városközpont, ami mentes lenne a torlódó autóktól és az ideges sofőröktől. Kerékpáron mindez megszűnik, egészségesebb lesz a biciklis és a környezet is.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."