Itthon » Közélet

Húsvéti Vásár a Patkóban

A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) április 15-16. között a Márton Áron téren szervezi meg a tavaly útjára indított Húsvéti Vásár második kiadását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

husveti_vasar
husveti_vasar
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 11., 16:03
0 hozzászólás. 


Termékbemutató, kézműves foglalkozások, vetélkedő a legszebben terített húsvéti asztalért és tojásfestő verseny gyermekeknek - mindez az Udvarhelyszéki Fúvoszenekar térzenéjével és -remélhetően - tavaszi napsütéssel körítve.

A virágvasárnapot megelőző, két napos, pénteken és szombaton megrendezett, húsvétra hangoló vásárt idén szabad ég alatt, a Márton Áron téren rendezik meg - ismertette a vásáros napokkal kapcsolatos részleteket sajtótájékoztatón Birtalan József, a SZMVSZ elnöke, Sebestyén Kinga ügyvezető elnök és Jakab Áron Csaba, alelnök.

„Tavaly zárt térben, a Septimia Szabadidőközpontban szervezetük meg az első vásárt. A próbálkozás sikeres volt, ennek köszönhető, hogy kezdeményezésünket felkarolta a polgármesteri hivatal és bérmentve rendelkezésünkre bocsátotta a szabadtéri helyszínt és a kiállító standokat" - tájékoztatott Birtalan.Bedohazi

A Húsvéti Vásár kínálata színes és bőséges lesz. A látogatóknak negyven helyi kistermelő (tej-, hús-, gyümölcs-, mézfeldolgozó és pék) kínálja kóstolásra és megvásárlásra termékét, a kézművesek sátraiban pedig kicsik és nagyok egyaránt elleshetik a tűzzománc-készítés, szalmafonás, csomózás mesterségbeli titkait. A Cimbora Gyermekek Klubja és a Haáz Rezső Múzeum munkatársaitól a tojásfestés, csínját lehet megtanulni, de érdemes lesz bekukkantani a Városi Könyvtárba is, ahol hímestojás-kiállítással várják majd a közönséget.

A szervezők kiemelték: a fő hangsúlyt a helyi termelők és a helyi fogyasztók közötti találkozásra, megismerkedésre helyezik.

„Ez nem üzlet, hiszen a részvétel és a vásár látogatása is ingyenes. Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a helyi kistermelőknek arra, hogy termékeiket bemutassák, a helyi fogyasztók ezeket megismerjék, megkóstolják és ha elnyerte tetszésüket, akkor megvásárolják" - mondta Birtalan József, elnök.

A Húsvéti Vásár ideje alatt két versenyt is hirdetnek. A kiállítók a Legszebb húsvéti terített asztal címért szállhatnak ringbe, a gyermekek pedig egy, saját készítésű festett tojással nevezhetnek be - tudatta Sebestyén Kinga, ügyvezető elnök. Az, hogy melyik a Legszebb húsvéti asztal, a látogatók döntik el, a szavazatokat az Info standnál lehet leadni, legkésőbb délután 4 óráig. A gyermekeknek meghirdetett tojásfestő verseny győzteséről zsűri dönt - a hímes tojásokat szintén az Info sátorban kell leadni, legkésőbb szombaton 3 óráig.

„Szeretnénk a Húsvéti Vásárból helyi hagyományt teremteni. Reméljük, hogy az időjárás is kedvezni fog és jövő hétvégén valóban a húsvéti nyuszi és nem az év utolsó hóvihara látogat el hozzánk" - bizakodott viccesen Birtalan.

A Húsvéti Vásár hivatalos megnyitójára április 15-én, pénteken 12 órakor kerül sor.

A vásár pénteken este 7 óráig, szombaton 10-18 óra között tart nyitva és várja látogatóit. A belépés díjtalan.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."