Itthon » Közélet

Pénteken ismét állásbörze

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség április 15-én, pénteken állásbörzét szervez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/allasborze2409
Itthon_Kozelet/allasborze2409
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 13., 16:30
0 hozzászólás. 


A Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség által meghirdetett állásbörzére városunkban a Márton Áron Ifjúsági Házban (Iskola utca 2.szám) kerül sor, a munkahelyet keresőket délelőtt 9 - 11 óra között fogadják.

A pénteki állásbörzére eddig összesen 25 helyi és környékbeli cég jelentkezett ajánlattal. A 125 meghirdetett betöltetlen állásból mindössze egyetlen egy kínál munkahelyet (fogtechnikus) felsőfokú végzetteknek. A cégek zöme középfokú, szakképzett és/vagy szakképzetlen állástalanokat alkalmazna.

„A legtöbb állásajánlatot a könnyűiparban (varrónők) hirdették meg, de keresnek asztalost, maróst, lakatost, esztergályost, könyvelőt, biztosítási és eladási ügynököt, bolti elárusítót, pincért és szakácsot is" - tájékoztatott Kerekes Mária-Magdolna a székelyudvarhelyi Munkaerő-elhelyező Ügynökség irodavezetője.

Kerekestől megtudtuk, hogy az ügynökség hivatalos nyilvántartásában Udvarhelyszékről jelenleg 935 munkanélküli szerepel, többségükben férfiak. A statisztikák szerint a munkanélküli segélyben részesülők száma csökkent: amíg tavaly április közepéig összesen 702 fizetett munkanélkülit jegyeztek, most mindössze 355-öt - közölte Kerekes.

A pénteki állásbörzére várják mindazokat a személyeket, akik munkahelyet keresnek, illetve akik munkahelyet akarnak változtatni. A jelentkezők a következő iratokat vigyék magukkal:

- személyi igazolvány;
- képesítést vagy végzettséget igazoló iratok;
- munkanélküli igazolvány;
- curriculum vitae - önéletrajz

Ugyanakkor felhívják az érdekeltek figyelmét, hogy az ügynökség székhelyén szakmai tanácsadással és felvilágosítással szolgálnak az érdeklődőknek. Az ügyfeleket 7:30 -14:00 óra között fogadják a Bethlen Gábor utca 2. szám alatti irodában.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."