Itthon » Közélet

Fokozott ellenőrzésekbe kezdenek a tűzesetek miatt

A kültéri tűzesetek megelőzése érdekében fokozott ellenőrzésekre számíthatunk – hívja fel a figyelmet a prefektus.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 05., 08:00
1 hozzászólás. 


Hargita megyében az elmúlt 4 hónapban rendkívűl sok kültéri tűzeset történt - legelők, mezőgazdasági területek - szándékos égetés miatt, amely 448,5 ha területet érintett és 67 esetben az illetékes szervek beavatkozását vonta maga után (Hargita Megyei „Olt" Katasztrófavédelmi Felügyelőség, illetve az önkéntes helyi katasztrófavédelmi szolgálatok).

Ezek az események bizonyítják, hogy egyes személyek és helyi önkormányzatok nem tartják be a 307/2006-os tűz elleni védekezésről szóló tötvényt, miszerint az önkormányzatok feladata az önkéntes helyi katasztrófavédelmi szolgálatokon keresztül a tűzvédelmi előírások betartatása a lakosokkal, illetve feladatuk tájékoztatni a lakosságot a megelőzésről valamint az esetleges tűzeset beavatkozási módjairól.

2011. május 4-én a Hargita Megyei Prefektus Intézménye egy találkozót szervezett Ladányi László Zsolt prefektus kezdeményezésére, amelyen részt vett az „Olt" Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség, a Környezetőrség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség, valamint a Megyei Rendőrfelügyelőség, mely találkozón az a döntés született, hogy a megye területén megerősítik az ellenőrzéseket ezen jelenség leküzdése érdekében.

Minden terület tulajdonos - függetlenül attól, hogy rendelkezik birtoklevéllel vagy sem - köteles előzetesen igényelni tarló- vagy bozótégetéshez a helyi önkéntes katasztrófavédelmi szolgálat, illetve a Környezetvédelmi hatóság beleegyezését. Ezen előírás be nem tartása 3.000-6.000 lej büntetést von maga után magánszemélyeknek, valamint 25.000-50.000 lejt jogi személyek esetén.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
tetumanager
2011-05-05 09:35:01
Ezeket a torvenyeket mindig hangoztatjak, de egyetlen egy buntetest sem rottak ki, pedig latja mindenki mennyi bossszusagot-kart okoznak a felelotlenul egetok. Egy telefonszamot vagy elerhetosegte igazan lekozolhetnenek amin be lehetne jelenteni az ilyen 'tisztogatokat', mert onmagat egyertelmu, hogy senki nem fogja feljelenteni. Lepten-nyomon lehet ilyen eseteket latni az utak menten, gomolygo fustel, hogy nem lehet keresztullatni rajta.Ez nem rosszindulatusag, hanem egyszer mar vegre legyen vege a tarloegeteseknek.
Tehat egy telefonszamot ahol lehet jelenteni ezen eseteket mindenkepp szivesen latnek.
Koszonom

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."