Itthon » Közélet

Szent János: nem cirkuszt, aszfaltot akarnak az utcalakók

Elegük van a kifogásokból, porból, sárból a Szent János utca leaszfaltozatlanul maradt részében lakóknak – az áldatlan állapotok mielőbbi megszűntetését sürgetik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 05., 15:14
3 hozzászólás. 

„Én 37 éve lakom ebben az utcában, de ilyen borzasztó állapot, mint ami most van, soha nem volt. Ezt, kibírni nem lehet. Ha esik az eső, ha olvad a hó, akkor egész éjszaka egyebet nem csinálunk, csak kapálunk azért, hogy a víz ne jöjjön be a kapuk alatt az udvarra. 212 garázs van az utca végében, most csinálják a víztározót, a sok kamion és az a rengeteg autó fel-le jár egész nap.

El lehet képzelni, hogy mennyi port eszünk mi minden nap. Azt akarjuk tudni, hogy miért csak az Ady Endre sarkáig csinálták meg az utcát? Amikor elkezdték az utca másik felében a munkát, megkérdeztem Tikosit, hogy a sok adóból, amit 1969 óta becsületesen befizetek, mikor lesz aszfalt? Azt válaszolta, hogy a maga adójából még 100 év múlva sem. Nagyon el vagyunk keseredve, és azért jöttünk ide, mert azt akarjuk tudni, hogy mikor lesz már ennek vége, valami reményünk legalább legyen" – panaszolta felháborodottan a Szent János utca leaszfaltozatlanul maradt részében lakó Márton Margit.

Itthon

Panaszosok a városháza előtt

A nyugdíjas hölgy két másik utcabéli lakó társaságában ma személyesen kereste fel a polgármesteri hivatalt. A lakók villámlátogatása csak félig volt sikeres: a polgármester házon kívül volt, így a személyes találkozás elmaradt, viszont hivatalosan beiktatták a modernizálás folytatását és a munkálat mielőbbi elkezdését sürgető, 128 lakó személyes aláírását tartalmazó beadványt.

„Az utca teljes hosszának rendbetételére megvolt a pénz, az erre vonatkozó tanácshatározat tavaly februárban megszületett. Aztán kiderült, hogy az összeg csak a felére volt elég. Azt követően a hivatalban egyszer azt mondták, hogy a Csalókáról lefolyó víz elvezetését kell megoldani, utána azt, hogy az utat szétnyomják a nagy autók, mert a víztározónál építkezés van.

Az én véleményem az, hogy az utcát le lehet aszfaltozni, az esővíz elvezetésére műszaki megoldást lehetne találni, de egyetlen olyan lépést sem látunk, ami arra engedne következtetni, hogy idén az utca meglesz. Úgy gondoljuk, hogy mi is a város becsületes adófizető polgárai vagyunk és mi is megérdemeljük, hogy a mi utcánkban is aszfalt legyen" – fogalmazott Sebestyén Csaba tanácsos.

Hozzátette: reméli, hogy a 128 aláírás tartalmazó békés szándékú beadványra pár napon belül megérkezik a polgármesteri hivatal válasza.

„Ha nem így lesz, akkor visszajövünk, de akkor már többen" - mondta Sebestyén.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
fierzet@freemail.hu
2011-05-05 17:15:13
le
Kell az előterjesztés és a tervek Sebestyén úr,aztán pozitív elbirálását ki kell lobbizni.Ennyi!!!Cselekedni kell nem dumálni,sorfalat állni!!Jó munkát
avatar
gazsi
2011-05-07 08:08:42
Mennyi erkölcsi alapja van annak a polgármesternek számon kérni az alpolgármestertől, vagy bárki mástól, hogy mennyit dolgozik, akit soha senki nem kap bent? Eddig minden panaszos arról számol be, hogy sajnos a polgármester nem tartózkodott a hivatalban. Ha magát figyeltetné, vagy azért fizetne két alkalmazottat, hogy az Ő munkahelyen való tartózkodását jegyezzák, vajon mi lenne az eredmény? Saját magáról állapítaná meg, hgy "aki nem dolgozik ne is vegyen fel fizetést?"
Neked pedig "fierzet@freemail.hu - le" -nem tudom "le" vagy "lé" a neved után? Mindenképp híg amiket írsz. Ezt a "cselekedni kell nem dumálni" jól megtanította a főnököd. És látom jól érted az aszfaltozási procedúrát is. Nem olvastad "„Az utca teljes hosszának rendbetételére megvolt a pénz, az erre vonatkozó tanácshatározat tavaly februárban megszületett." milyen pozitív elbírálás kell még fierzet@freemail.hu - le. Talán tőled?
avatar
hofika
2011-05-07 18:24:11
Nyugodtan harcoljatok mert mikor az aszfaltozásnak vége lesz a víz jobban be jön az udvarra mert sok helyt az út magasabban lesz mind az önök udvara!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."