Itthon » Közélet

Sikeres volt a XII. Pedagógusok Fóruma

Május 14-én és 15-én szervezték a XII. Pedagógusok Fórumát Homoródfürdőn.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Pedaforum_PedagogusokForuma
Pedaforum_PedagogusokForuma
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 16., 12:03
0 hozzászólás. 


Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Pedagógusok fórumát Hargita Megye Tanácsa, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság május 14–15-én a homoródfürdői 6-os villában. A közel negyven pedagógus részvételével zajló fórum témája ez alkalommal az önismeret és a személyiségfejlesztés volt.

Pedaforum_PedagogusokForuma

A rendezvény május 14-i megnyitóján Szabó Kázmér, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának (CSTIT) elnöke, Korodi Attila parlamenti képviselő és Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő köszöntötte a jelenlevő pedagógusokat. Az első nap programját Böjte Csaba ferences szerzetes motiváció témában tartott előadása nyitotta. A szerzetes arra biztatta a pedagógusokat, hogy merjenek kezdeményezni.

"Felelősek vagyunk egymásért, a környezetünkért, Erdélyért. Merjenek tenni! Lehet sarokba ülve duzzogni, de lehet élvezni is az életet, és hasznosan, felelősen eltölteni azt" – hangzottak az atya szavai.

A továbbiakban is színvonalas előadásokat hallgathattak a résztvevők. Így például Kabarc Zoltán magyarországi pszichológus A boldogság rajtunk múlik címmel és Varró Éva pszichológus Személyiségfejlesztés címmel tartott előadást.

Hasznos információkat szerezhettek az érdeklődők Fazakas Gabriella, a CSTIT munkatársa a Youth in Action, Fiatalok lendületben című programismertetőjéből és Csedő Zsófia, a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság aligazgatónőjének táborozási lehetőségeket ismertető előadásából.

Pedaforum_PedagogusokForuma

A pedagógus fórum programjában évek óta egyik legnagyobb sikernek a tematikus csoporttevékenységek örvendenek. Ez alkalommal Kabarc Zoltán, György Emőke, a csíkszeredai Kájoni János Közgazdasági Iskolaközpont igazgatója, és Máté Sándor mozgalmas és érdekes tevékenységein vehettek részt a jelenlévők, Váncsa Mónika pedig a kézműves tevékenység során különböző rajztechnikákat tanított.

Az első nap Máté Sándorral, a madéfalvi Zöld Péter Általános Iskola igazgatójával mozogtak és nevettek a csapatösszerázó játékok során a pedagógusok, míg második nap már kora reggel Székely Szilárd testnevelő tanárral tornáztak.

A rendezvény végén a résztvevők Mihály Emőke programfelelőssel értékelték ki a két napos jó hangulatban és hasznosan eltöltött eseményt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."