Itthon » Közélet

A biciklis (fej)biztonsága

A kerékpárosoknak fokozottan kell vigyázniuk testi épségükre, akár városban, akár terepen bicikliznek. A szaküzletekben több olyan felszerelést is lehet kapni, amelyek biztonságossá teszik a kerékpározást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bicikli
Bicikli
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 25., 12:03
0 hozzászólás. 

Az egyik legfontosabb védőfelszerelés a sisak vagy fejvédő - esésnél, ütközésnél komoly sérülésektől, agyrázkódástól védhet meg, de akár életmentő is lehet. Ami a fejvédő kiválasztását illeti, mindig saját magunknak válasszunk kerékpáros fejvédőt, mivel minden egyes kerékpározásnál magunknak kell viselnünk a sisakot.

Mikor vásárolunk, győződjünk meg róla, hogy kényelmesen áll a fejen és egyben biztonságosan is tartja azt. Minden vásárlás előtt ellenőrizni kell a fejvédő ütközésvédelemét - az eredeti termékeket hivatalosan is bevizsgálják és biztonságossá nyilvánítják. Romániában nem kötelező, de ajánlott a kerékpárosok számára a fejvédő viselete.

Bicikli

A bicikli típusától és technikájától függően többféle sisak létezik: vannak sportolás céljára kifejlesztett modellek, de közúti is kapható. Felületük, hevedereik olyan anyagból és úgy készülnek, hogy az ütközéseknél elvezessék az ütés erejét.

A legbiztonságosabb azonban az, ha fokozottan figyelünk magunkra és a közlekedés más elemeire. Ez a Bringázz, Udvarhely! Mozgalom egyik legfontosabb üzenete.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."