Itthon » Közélet

Történelmi Hadjáratok - biciklitúra indul!

Ismerd meg a szülőföldedet! mottóval indít egy hónapos, több felvonásos honismereti hadjáratot és toboroz kalandvágyó résztvevőket a Szent László Kistérségi Társulás és a Székelyudvarhelyi Ifjúsági Alakulat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 27., 09:07
0 hozzászólás. 


„A Történelmi Hadjáratok egy játékos időutazás, amelynek segítségével barátságba kerülhetsz szülőfölded történelmével és értékeivel. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen hihetetlen izgalmas világban élsz, akkor jó helyen jársz, mert a nyár egyik legérdekesebb játékába csöppentél! Gyere, mozdulj ki velünk egyet, pattanj bringára, vedd kezedbe a túrabotot, fotózzál, vagy csak egyszerűen érezd jól magad" - olvasható a Hadjáratok hivatalos honlapján közzétett felhívás.

A szervezők az elkövetkező hónapban négy hadjáratot hirdetnek meg: barangolót, bicikli- és gyalogtúrát illetve a rejtélyes nevű csodakosarat. A programban résztvevők egy-egy, az éppen aktuális programhoz kacsolódó, füzetbe ragasztható matricát kapnak, de a szervezők más ajándékokkal is meglepik a csatlakozókat.

Az első, rövidebb, körülbelül 30 kilométeres, Szentföldi Hadjárat névre keresztelt biciklitúra június 4-én, szombaton reggel 7 órakor indul a Szejkefürdőről. A társaság a Lengyelfalva - Sükő (Rez tető) - Vágás - Béta - Bögöz útvonalon karikázik végig. „Aki az útvonalak leírásánál található helyszínekből felkészül (helytörténet, érdekességek pár mondatban), kap egy belépőt a Csíki Székely Múzeum Rejtélyek, sorsok, múmiák című kiállításra. A résztvevők között mindkét túrán egy darab 150 lejes Kerobike vásárlási utalványt a sorsolunk ki" - tájékoztatott Gál Barna, a Szent László Kistérség elnöke, szervező.

A hadjáratokkal kapcsolatosan bővebben a Hadjáratok folyamatosan bővülő honlapján lehet tájékozódni, ide kattintva.

A Történelmi Hadjárat támogatója Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."