Itthon » Közélet

15 lövés után kapták el a zsarolókat

Egy székelyudvarhelyi 69 éves férfitól két elkövető közel 20 ezer eurónyi összeget zsarolt ki. A rendőrség május 31-én este, egy megtervezett akció során rajtakapta és elfogta a zsarolókat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Rendorseg_Zsarolas
Rendorseg_Zsarolas
szerkesztoÍRTA: BARABÁS HAJNAL
2011. június 01., 12:47
4 hozzászólás. 

Május 20-án értesítette a rendőrséget egy 69 éves székelyudvarhelyi férfi, hogy tavaly december óta rendszeresen zsarolják és halállal fenyegetik őt és a családját, olyan férfiak, akiktől korábban ékszereket vásárolt. Megközelítőleg 20 ezer eurónyi összeget csikartak ki az elkövetők, az 51 éves marosvásárhelyi G. J., és 30 éves fia, G. J. Nagyváradról.

Rendorseg_ZsarolasAz áldozat ékszereket vásárolt a két férfitól, jelentős összeget fizetett ki értük. Mint kiderült, sokkal többet, mint amennyit valójában értek. A zsarolók ezt követően további összegeket követeltek az áldozattól.

A rendőrség a feljelentést követően nyomozni kezdett, a legbiztosabb út az elkövetők elfogására pedig a rajtakapás volt. A zsarolók újra jelentkeztek, május 31-én ismét kapcsolatba léptek az áldozattal, ezúttal is jelentős összeget, 8 ezer lejt követelve. A rendőrség az átadandó pénzt „Şantaj 31 mai 2011" felirattal, csak ultraviola fényben látható tintával jelölte meg.

A két zsaroló Szováta egyik benzinkútját nevezte meg a pénz átadásának helyszínéül. Az áldozat május 31-én este, 21 óra körül, meg is jelent autójával a töltőállomásnál, viszont a két férfi nem jelent meg személyesen, hanem egy harmadik személyt, egy 43 éves maroshévízi férfit küldtek a zsákmányért. A rendőrség mindeközben figyelemmel kísérte az eseményeket, látták, amint a közbenjáró személy beült az áldozat autójába, majd, amint átvette a kért összeget, kiszállt és elindult gyalog. Körülbelül 200 métert haladhatott, mikor megjelent G. J. és fia, és beszállt az autójukba.

A rendőrség, amint megvolt a terhelő bizonyíték, akcióba lépett. A rajtakapott zsarolók megpróbáltak elindulni járművükkel, a hatóság többszöri felszólítása ellenére sem álltak meg, ezért két-két figyelmeztető lövés után, a rendőrök az autó motorjába és a gumikba 11 golyót lőttek ki. A két irányból való rendőrségi támadással leállították az elkövetőket és lebilincselve vitték őket a székelyudvarhelyi rendőrségre.

Rendorseg_ZsarolasAz autójukban találtak 2 darab 50 lejest, 4 darab egy lejest, és 8 darab 50 eurós bankjegyet - ezeket a rendőrség elkobozta.

„Az elkövetőket 24 órás fogvatartásba helyezték és bűnügyi eljárást indítottak ellenük a székelyudvarhelyi bíróságon. Zsarolásért akár 2 – 7 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik őket." – nyilatkozta Gheorghe Filip, rendőrségi szóvivő.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
weedor
2011-06-01 14:58:28
Pár ingyenélővel kevesebb. Egy kis ideig.
avatar
hofika
2011-06-01 21:55:23
mikor el olvastam a címet azt gondoltam hogy az udvarhelyi zsarolókat fogta el a rendőrség de sajnos azok meg nyugodtan furikáznak az autójukkal,ilyen akció hetente nem volna elég hogy mindegyiket le lehessen tartoztatni.
avatar
erika.antal
2011-06-02 01:39:23
Ötven banis nem volt az ülés alatt? ;)
avatar
B_Laci
2011-06-02 11:19:28
Mi az ultraviola? Reálmargit testvére?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."