Itthon » Közélet

Tolószékeket adományozott a mormon egyház

A Polgármesteri Hivatal Szent István-teremében ünnepélyes keretek között adták át a kerekesszékeket, melyek az amerikai mormon egyháztól érkeztek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Kerkesszek
Kerkesszek
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. június 23., 07:05
0 hozzászólás. 


A Sirály Sportegyesület valamint a Szent Gellért Alapítvány gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki Sally Wood-Lamontal, a romániai paralimpiai szövetség elnökével, ennek köszönhetően 24 darab kerekesszéket adományozott a mormon egyház az egyesületnek, illetve az alapítványnak.

Kerkesszek

A székek az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházától, azaz az amerikai mormon egyháztól származnak - az ők képviseletükben Székelyudvarhelyre, az átadásra érkezetek a romániai humanitárius akció igazgatói Randy Wolsey és Vicky Wosley.

„Boldoggá tesz bennünket, hogy segíthetünk" - mondta a saját költségein utazó Randy Wosley, akitől azt is megtudtuk, hogy az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 14 millió tagot számlál továbbá 178 házaspár különböző országokban foglalkozik a humanitárius akciók lebonyolításával.

Kerkesszek

A Sirály Sportegyesület vezetője, Sámuel Cecília köszönetét fejezte ki, majd elmesélte hogyan kerültek kapcsolatba a mormon egyház képviselőivel: Sally Wood-Lamont, a romániai paralimpiai szövetség elnöke hozta össze a székelyudvarhelyiekkel, neki is külön köszönet jár a támogatásért. A Sportegyesület 25 tagot számlál, ebből 13-an aktív sportolóként tevékenykednek.

Kerkesszek

Puskás Emese, a polgármesteri hivatal fejlesztési osztályának vezetője elmondta, hogy három éve tudnak a Sirály Sportegyesület tevékenységéről, hiszen akkoriban egy asztalitenisz versenyre pályáztak, azóta pedig kapcsolatban állnak a városházával. Mint megemlítette idén a nyári táborra kapott támogatást az egyesület.

A 24 kerekesszéket a Sirály Sportegyesület és a Szent Gellért Alapítvány tagjai használják majd.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."