Itthon » Közélet

Sportoltak a csereháti lakók

Június 25-én, a meg-megújuló eső ellenére, jó hangulat volt a Csereháton - sportnap beszámoló.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

CserehatiSportnap_2011
CserehatiSportnap_2011
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 28., 15:03
0 hozzászólás. 


A gyermekek már korán reggel készülődtek, hogy részt vegyenek az előre meghirdetett versenyeken. Erre a napra annak apropóján került sor, hogy a Csereháti Bérlők Egyesülete megpályázta és meg is nyerte a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal által kiírt pályázatot. Az elnyert összegből a csereháti ANL-s negyedben sor került két asztalitenisz asztal felállítására, illetve két kosárlabda palánk elhelyezésére.

CserehatiSportnap_20119 órától lehetett iratkozni a különféle sportversenyekre: asztalitenisz, kosárlabda, foci, görkorcsolya és bicikli. Rengeteg gyermek jelent meg, olyan is volt, aki nem a csereháti negyedben lakik, de eljött részt venni, ezzel is bizonyítva, hogy szükség van az ilyen rendezvényekre, versenyekre.

 

CserehatiSportnap_2011Először a sátrak, az asztalok és a színpad került a helyére, majd az eső ellenére elindultak a Cimbora Ház gokartjai. Bemutatót tartottak Szalai Csaba és Szaniszló Roland. Erre már nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek is megjelentek, illetve kiültek a teraszokra megnézni a kis versenyzőket. Nem csalódtak, hiszen a két versenyző országos szinten sem akármilyen eredményekkel rendelkeznek. Szaniszló Roland például legutóbb országos második helyezést ért el nemrég egy versenyen.

CserehatiSportnap_2011E közben már iratkoztak a versenyekre, így hamarosan meg is kezdődött a focibajnokság. A gyermekek, de a szülők is részt vettek, ujjongva, tapsolva, kiabálva, hangulatot teremtve, ami mintha egy időre elkergette volna még az esőt is.

CserehatiSportnap_2011Ezután következett a bicikli, és rögtön utána a görkorcsolya verseny is. A gyermekek igazi profi versenyző módjára viselkedtek, és még a néha-néha elinduló eső sem riasztotta vissza őket attól, hogy a megmérettetésen részt vegyenek.

CserehatiSportnap_2011A bicikli és a görkorcsolya versenyeket a kosárlabda és az asztalitenisz bajnokság követte. Az asztalitenisz nem csak a gyermekeket, de még a felnőtteket is megmozgatta, számos felnőtt versenyző is bekapcsolódott az izgalmas csatába.

A felnőtekett a főzőversenyre várták, amelyre a nagy eső ellenére 5 csapat is benevezett, és dacolva az időjárás viszontagságaival - volt, aki háromszor is átöltözött!! -, megfőzte a finomabbnál finomabb ételét.

CserehatiSportnap_2011Szintén esőben adták át a díjakat. Minden résztvevő emléklapot kapott, de a legjobbak éremmel és kupával is gazdagabbak lettek. A gyermekek nagy örömmel, jó hangulatban vették át az emléklapokat, érmeket, kupákat. A jó hangulat átragadt a felnőttekre is, főleg akkor, amikor több felnőtt is emléklapot kapott. Minden tömbház egy-egy emléklapban részesült: egyesek azért, mert példamutatóan vettek részt a rendezvényen, mások azért, hogy emlékezzenek majd arra, hogy a következő ilyen napon ők is megjelenjenek.

CserehatiSportnap_2011Az elkészült ételekről az ad hoc zsűri döntötte el, hogy kinek a főztje volt a legfinomabb, de nem lett ebből semmiféle gond, hiszen, amint az üres üstök is mutatták, egyik étel sem maradt el a többiektől.

A közös étkezés után, a hangulat csak fokozódott, hiszen zenekar húzta a talpalávalót, és szinte minden jelenlévő táncolt, talán annak is örvendve, hogy elállt végre az eső. A mulatság befejeztével számos segítőkész ember, lakos segítségével nagyon hamar sikerült mindent elpakolni, összeszedni. A férfiak a padokat, asztalokat, sátrakat pakolták, a nők a szemetet gyűjtötték.

CserehatiSportnap_2011A sportnap sikeresen zárult, és abban mindannyian megegyeztek, hogy ilyenre a jövőben is szükség van.

Köszönet illeti a Polgármesteri Hivatalt, a Hivatal műszaki alkalmazottait, az Amigo&Intercost céget, az EDA Elekest, a csereháti üzletet és mindazokat, akik bármilyen formában hozzájárultak, hogy ez a nap színesebb, szebb és jobb legyen.

Reméljük lesz még folytatása!

Sarkadi Zoltán



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."