Itthon » Közélet

Az élhető város: gyerekek és biciklik

Habár a rossz idő többször is belerondított a ma véget érő, I-IV osztályosok számára rendezett biciklis tábor példaértékű lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

BiciklisGyerekek
BiciklisGyerekek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. július 01., 13:40
0 hozzászólás. 

A múlt heti környezetvédelmi tábor után ezen a héten elemi iskolásoknak szóló kerékpáros tábort tartott a Turisztikai Programok Fejlesztéséért Egyesület. Mintegy huszonöt udvarhelyi kisdiák reggelente biciklivel, védősisakkal és esőkabáttal felszerelkezve érkezett az öt napon át tartó foglalkozásokra.
BiciklisGyerekek A bemelegítő első napon a játékon volt a fő hangsúly, majd a második nap kezdődött az „éles" bevetés: sajnos az idő annyira elromlott (úgy esett és olyan hideg volt), hogy a tervezett Udvarhely-Kadicsfalva-Tibód-Ülke-Szejkefürdő túrát nem lehetett megtartani - ehelyett a városi parkban a gyerekek a biciklizés biztonságáról, vezetési technikákról halhattak előadást, illetve a park sétányain gyakorolták a csoportos kerékpározást, ügyelve a megfelelő sebességre és követési távolságra.

BiciklisGyerekekA tábor többi napját is a biciklizés töltötte ki: csütörtökön például rendőrségi felvezetéssel a város több útvonalát is kipróbálhatták a csoportosan bringázó elemisek, megtanulva, hogy mire figyeljenek a csoportos biciklizésben. Elmondható, hogy a gyermekek nagyon fogékonyak voltak és a közutakon fegyelmezetten közlekedtek. A városlakók néha furcsállták, hogy ennyi gyerek egyszerre kerékpározik, de az előzékeny polgárok mellett voltak olyanok, akik saját maguk számára mindig és minden helyzetben a legfontosabbak, akiknek nem volt türelmük várni néhány másodpercet a gyalogátjáró előtt és inkább átléptek a gyerekek előtt, megzavarva ezzel a fegyelmezetten, sorban bicikliző kicsiket. Az is előfordult, hogy egy szintén türelmetlen autóvezető a biciklisor közé hajtott a Kossuth utcából - szerencsére távol volt a következő közlekedő bicikli - de utána a rendőrautó is „ráhajtott" az autóvezetőre.

BiciklisGyerekekAz öt nap alatt a gyerekek több szabadidő- illetve sportlétesítményt is megtekintettek, illetve kipróbáltak: volt falmászás a Fit.Feel-ben, focizás a Septimiában, pályanézés a városi stadionban és a Rákóczi Sportcenterben.

Hajdó Khell Noémi, a biciklitábor főszervezője honlapunknak elmondta, hogy a gyermekek nagyon fogékonyak voltak és a közutakon fegyelmezetten közlekedtek. Ugyanakkor néhány szülő figyelmét arra hívta fel, hogy rendszeresen ellenőrizzék le a gyerekük kerékpárját, mert a tábori résztvevők biciklijei között többször kellett javításokat eszközölni. Ugyanakkor köszönetet mondott a polgármesteri hivatalnak, a táborban résztvevő szakembereknek, illetve a rendőrség közlekedésügyi osztályának.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."