Itthon » Közélet

EU Tábor 1. Nap - A mogyoróbokortól a nyúlpaprikásig

A napokban zajló EU Táborról idén is az uh.ro tapsifüles firkásza, Hugó, a nyúl tudósít. Sikeres érkezés után beszámolt az első nap eseményeiről. Íme.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

EUTabor2011_ElsoNap
EUTabor2011_ElsoNap
szerkesztoÍRTA: HUGÓ
2011. július 07., 16:48
0 hozzászólás. 


Kedden délután furcsa emberekkel szálltam autóba (a tarajos, a borostás meg a dagadt) célunk a Marosfőn megrendezett 8. EU Tábor volt.

Meg is érkeztünk, miután személyi sérülés nélkül teljesítettük a Libán és Gyergyóalfalu közötti vezetéstechnikai tréninget, ugyanis sikerült egy kerítés valamint egy mogyoróbokor nyugodt életét megzavarnunk egy erőltetett oldalparkolással.

EUTabor2011_ElsoNap

Elfoglaltam a szálláshelyemet, ami egy negyedik emeleten lévő, az internet káros hatásaitól mentes rókalyuk. Azért rókalyuk mert két kijárata van, egy gyors és egy lassú: az ablak valamint az ajtó.

Vályúvizit után landoltunk a plénumba egymáson röhögni, alig jöttünk bele, kezdődött az E-Faktor: a táborban résztvevő csapatok énektudásukat bizonygatták, az átlátszó kólától emelkedett hangulatban levő zsűrinek. Majd zenés-táncos mulatság következett, melynek végeredménye a reggeli csapatvetélkedők során elég szembetűnő volt.

EUTabor2011_ElsoNap

Ezután következett a tábor hivatalos megnyitója, ahol elsőnek Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke köszöntötte a potenciális jövőbeni szavazóit, hangsúlyozta a tábor fontos szerepét, majd azzal a lendülettel elhallgatott. A folytatásban Tonk Márton, a Sapientia EMTE kolozsvári karának dékánja, valamint Bodor László a MIERT elnöke jutott szóhoz. Na és jó székely szokás szerint következett a tanácselnök, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság alelnöke, a Csikszeredai magyar konzul, majd a területi RMDSZ elnök aztán a parlamenti képviselő majd a GYTIT elnök, aztán két darab A10 Thunderbolt amerikai szubszonikus bombázó - utóbbiakat lehet ha a PDL küldte egy lehetséges alternatív regionális és területi átrendezés demonstrációjaként.

EUTabor2011_ElsoNap

Az idei tábor első előadását „Mit kívánnak az erdélyi magyarok?" címmel Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára tartotta, melyet hatalmas médiaérdeklődés kísért, a vezető romániai tévék mellett még én is halaszthatatlan közteendőimet (kávézás) megszakítva a helyszínre siettem. Kelemen a régióátszervezés szükségességét ismerte el, valamint, hogy az erdélyi magyarságnak egy egységes, önálló, erős politikai képviseletre van szüksége - gyengébbek kedvéért Sz. Jenő, T. László elmehet a francba. Az előadás második felében Kovács Péter az előbb említett EP alelnök-forradalmár-költőre irányította verbális mozsárágyúit.

EUTabor2011_ElsoNap

Miután megtudtuk, ki hülye és ki kivel fekszik össze az erdélyi magyar politikai porondon, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Fekete Szabó András, szenátor, Korodi Attila, parlamenti képviselő, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Márton Árpád, képviselő és Pataki Csaba, Szatmár megye alprefektusa beszélgettek a jelenlevőkkel a gazdasági fejlesztési régiók átszervezéséről.

EUTabor2011_ElsoNap

A nap hátralevő részéről kicsit félve számolok be, ugyanis paprikás volt a hangulat: paprikás ételeket készítettek a résztvevők, utólag kiderült, hogy nem nyúlpaprikást.

EUTabor2011_ElsoNap

Jogos volt a félelmem hisz többen is furcsán néztek rám a délelőtt folyamán.

EUTabor2011_ElsoNap

Az nap zárásaként a Szomszédnéni produkciós iroda tette próbára a táborlakok rekeszizmait, majd alternatív programok következtek. EU Tábor 2011 - Hugó, a nyúl


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."