Itthon » Közélet

Informatika szak - üresen maradtak a helyek

Ketten érdeklődtek, beiratkozó pedig egyetlen egy sem volt a BBTE Matematika és Informatika Karának ősztől induló székelyudvarhelyi kihelyezett tagozatán meghirdetett ingyenes és fizetéses helyekre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/bbte_info_udv
Itthon_Kozelet/bbte_info_udv
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 22., 13:22
0 hozzászólás. 

Amint arról korábban hírt adtunk, ősztől a Babeş–Bolyai Tudományegyetem egy újabb kihelyezett tagozatával, a matematika-informatika szakon induló képzéssel bővül a székelyudvarhelyi egyetemi oktatás-képzés skálája. A városvezetés és a kolozsvári felsőfokú intézmény között létrejött megállapodás értelmében a korábban Csíkszeredában működő, de gazdasági megfontolásokból Székelyudvarhelyre átköltöztetett magyar nyelvű oktatás - ha beindul - a Móra Ferenc Általános Iskolában zajlana.

Egyelőre azonban csak feltételes módban beszélhetünk a gyarapodásról, ugyanis a BBTE által városunkban meghirdetett 15 államilag támogatott (ingyenes), és 25 költségtérítéses helyre senki nem nyújtotta be jelentkezési iratcsomóját és az érdeklődők száma is minimális, mindössze kettő volt.

Az illetékesek véleménye szerint az üresen maradt helyek egyik oka a megfelelő hírverés hiányában keresendő, de - amennyiben a BBTE vezetőség úgy dönt, hogy meghirdeti a pótfelvételit - a szeptemberi szesszión betelhetnek a helyek.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományi karának tizenkét éve működő székelyudvarhelyi kihelyezett tagozatán, a tanító és óvópedagógus szakon nem volt pangás a júliusi felvételin: hetvenen jelentkeztek a nappalin meghirdetett hatvan helyre és összesen huszonhárom iratcsomót nyújtottak be a távoktatásos képzésen levő harminc helyre.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."