Itthon » Közélet

Rózsa utca: feszül az első aszfaltréteg

Felkerült a háromból az első aszfaltréteg a Rózsa utcára az elmúlt napokban, a munka – habár az időjárás nehezíti – a megrendelő szerint jól halad, őszre teljesen megújul az utca.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/rozsaaszfalt0208
Itthon_Kozelet/rozsaaszfalt0208
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. augusztus 02., 12:00
3 hozzászólás. 

„Összesen három aszfaltréteg kerül az utcára, ebből az első rajta van, a másodikat most teszik rá" – közölte honlapunkkal Csoma Zsigmond, a polgármesteri hivatal beruházási osztályvezetője, hozzátéve, hogy a következő folyamat az aknatetők megemelése lesz, majd ezután fektetik le a harmadik, utolsó réteget.

Itthon_Kozelet/rozsaaszfalt0208

Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor cserélik ki a régi hidat újra, de azt igen, hogy nem a mostanihoz hasonló faszerkezetű lesz, hanem az Iskola utcában (a Gondűző Szálloda mögött) állóra fog hasonlítani. A hídépítés miatt előreláthatóan két napig nem lehet majd megközelíteni az utca hátsó részét.

Készülnek már a védőkorlátok tartóoszlopai is, a járdák, sáncok készen vannak már – ettől függetlenül a lakók egy része továbbra is az út közepén jár, valószínűleg a megszokás ereje vagy az öröm miatt, netán azért, mert még meleg az aszfalt.

Csoma szerint vannak a helyiek között olyanok, akik panaszkodtak-panaszkodnak, elégedetlenek azzal, hogy szűk az utca, de szerinte az akkor lett szűk, amikor a házakat felépítették.

Itthon_Kozelet/rozsaaszfalt0208

A járda már kész, de még nem mindenki találta meg

Olyan kérdés is volt, hogy vajon ezentúl ki fogja télen a havat és a jeget letakarítani a járdáról – talán ebből is látszik, hogy az ilyen szempontból évekig, évtizedekig elhanyagolt utcában egyesek nincsenek tisztában azzal, hogy ez a lakók kötelessége lesz majd.

A Rózsa utca feljavítása idén őszre befejeződik, a beruházás összesen 1 750 000 lej értékű, a szerződést már tavaly megkötötték, a közbeszerzési eljáráson nyertes Viaduct Kft.-nek és az Ing Service Kft.-nek összesen tíz hónap áll rendelkezésére, hogy felújítsa a Rózsa utcát, a munka márciusban kezdődött.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Fles
2011-08-02 13:21:37
Minoseg
Egy par fotot kellet volna kesziteni a "hibakrol" es minosegrol is.Nem kihagyni, hogy egyes helyeken(udvarokon), hogy csinaltak terkovezest stb. az ut javitasara szant anyagokbol. :idea: :idea: :idea:
avatar
hahaha
2011-08-02 16:11:46
Megy a sirankozas megint. Ez lehetne ilyen nemzeti sport is. Itt nem tetszik semmi. Ha jo az a baj, ha nem jo az a baj. Jobb lenne ha orvendenenek, h aszfaltoznak. Latszik, hogy mennyire buta emberek elnek ott, hogy azt kerdezik , h ki fogja a havat eltakaritani?? Fura nepseg lehet ott... :woohoo:
avatar
Mareszke
2011-08-02 19:46:56
igy igaz,eddig az volt a baj h saros,godros,poros,most ha aszfalt es jarda van-az sem jo.talan a sivatagba kellene koltozzenek ahol nincs ho es godor ,csak homok.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."