Itthon » Közélet

Az osztrák Ansfelden lehet Székelyudvarhely új testvérvárosa

Kulturális-, gazdasági-, oktatási- és sportkapcsolatok, európai uniós pályázatok, ifjúsági csereprogram - ezeken a területeken tud együttműködni Székelyudvarhely az ausztriai Ansfeldennel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Ansfelden
Ansfelden
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. augusztus 05., 07:03
0 hozzászólás. 

Az osztrák város négyfős küldöttsége kedden a polgármesteri hivatal tanácstermében tárgyalt városunk polgármesterével a testvérvárosi kapcsolat felvételének lehetőségeiről - tájékoztatott a hivatal sajtóirodája. Manfred Baumberger, Ansfelden polgármestere és neje, valamint Renate Heitz, városi tanácsos, kulturális felelős és férje augusztus 1-én, hétfőn érkeztek városunkba. Másnap a polgármesteri hivatal tanácstermében Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere fogadta a küldöttséget. A kölcsönös városbemutatót követően gazdasági, kulturális és oktatási együttműködésről, esetleges közös indulásról uniós pályázatokon, valamint az ifjúsági csereüdültetési programról beszéltek.

Ansfelden

Ansfelden polgármestere elmondta, hogy bízik benne, hogy jó kapcsolat alakul ki Székelyudvarhellyel úgy kulturális, mind gazdasági téren.

„Próbálunk tovább nyitni Nyugatra, új tapasztalatokat, lehetőségeket megismerni. Bízom benne, hogy gyümölcsöző kapcsolat alakul ki Ansfeldennel. Első lépésként a kulturális területre gondolok, de osztrák befektetők is érdeklődnek Székelyudvarhely és térségünk iránt" - fogalmazott a találkozó kapcsán Bunta Levente.

A megbeszélés után az ansfeldeni küldöttség tagjai megtekintették városunk nevezetes épületeit, templomait, majd délután Szejkefürdőre, Orbán Balázs sírjához látogattak.

Ansfelden Közel 16 ezer lakosú város Felső Ausztriában, a Traun és Krens folyók mentén helyezkedik el. Neves szülötte Anton Bruckner zeneszerző.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."