Itthon » Közélet

Borboly: Udvarhelyszéken Sikaszó a prioritás

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a következő évi választásokon ismét indul a tisztségért. Az elnököt udvarhelyszéki terveiről is kérdeztük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

BorbolyCsaba_Szept12
BorbolyCsaba_Szept12
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. szeptember 13., 16:08
1 hozzászólás. 

 

Az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsának (HET) egyhangú döntése értelmében a jövő évi helyhatósági választásokon is Borboly Csabának szavaz bizalmat. A hírt a megyei tanácselnök maga jelentette be gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatóján.

Borboly, az uh.ro-nak adott telefonos interjújában a megye legfontosabb problémái között említette, hogy nem hisszük el: „ami sok tíz éven át elmaradt, azt meg lehet csinálni. Ezen dolgozunk három éve". Továbbá az elmúlt három évről kijelentette, jelentős változás tudhatunk magunk mögött az elmúlt időszakban, hiszen „a sor végéről a sor közepére került Hargita megye. Pozitív irányba mozdult a mérleg, akár a GDP-t nézzük, akár a munkahelyek számát, vagy a fejlesztési trendeket."

Hamarosan induló kampányáról elárulta, „elkezdtünk hinni a helyi termékekben, beindultak a tervek. Az elkövetkezőkben is az emberközeli megyevezetést képzelem megoldásnak".

Székelyudvarhelyi és udvarhelyszéki prioritásairól is faggattuk az elnököt, aki úgy vélekedett, hogy legfontosabb a sikaszói villamosítás, az énlaki és a firtosandrásfalvi vízrendszer kiépítése. Borboly céljai között említette még a gazdasági terjeszkedést, valamint erős vállalkozó- és polgárbarát tevékenységet is igért.

„A legtöbb magáncég, vállalkozás ebben a térségben jött létre, de nézhetjük az export-import tevékenységet is – nagyon erős ez a térség" – nyilatkozta, majd hozzátette: „a turisztikai és gazdasági lehetőségeket kell kihasználnunk Udvarhely esetében is. A cél a kis és közepes vállalkozások fejlesztése."



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gabika68
2011-09-22 15:12:38
A sikaszói prioritás annyit jelent,hogy Sikaszó egy részén villany lesz,nagyon sajnálom,hogy én,Ferencz Gabriella,mindig sikaszó azon részéhez tartozom akik kimaradnak évek óta a villamositásból mindazok ellenére,hogy ugyanolyan adófizető vagyok 17 éve mint bármelyik sikaszói lakós,de hát ahogy mondják... a remény hal meg utoljára.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."