Itthon » Közélet

Harmadízben költözik a falu a városba

Házi lekvár, gyümölcsszörp, friss és aszalt gyümölcs - tizenhét udvarhelyszéki község gazdái kínálják ínycsiklandozó készítményeiket hétvégén a III. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza_Itthon/Kozelet/gyumfeszt2509/
Szasza_Itthon/Kozelet/gyumfeszt2509/
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 20., 16:02
0 hozzászólás. 

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért és a Székelygyümölcs Egyesület szeptember 23-25. között harmadik alkalommal szervezi meg Falu a Városban elnevezéssel a III. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált.

A háromnapos esemény helyszíne a városi minifocipálya lesz. A rendezvényre ellátogatók tizenhét község (Bögöz, Csekefalva, Farcád, Farkaslaka, Firtosváralja, Firtosmartonos, Gyepes, Ivó, Kecset, Kénos, Kobátfalva, Malomfalva, Oroszhegy, Ülke, Székelymagyaros, Székelypálfalva, Zetelaka) gazdáinak köszönhetően nem csak a hagyományos módon elkészített házilekvárt, háziszörpöt, gyümölcslevet, a saját kertben megtermett friss gyümölcsöt kóstolhatják és vásárolhatják meg, de a községek sajátos népviseletéből, népszokásaiból, táncaiból, népdalaiból is bőséges ízelítőt kapnak.

A korábbi fesztiválok hagyományaihoz híven a programból idén sem fognak hiányozni a vetélkedők, valamint állandó játszóház is várja a gyermekeket. A felnőtteknek érdemes lesz felkeresni a gyümölcstudakozót, ahol a vidékünkön termő gyümölcsfajtákkal és azok felhasználási módozataival ismerkedhetnek meg.

A programot tematikus előadások és teabemutató is színesíti, a kínálatból nem fognak hiányozni a vetélkedők és a kiállítások sem.

A fesztivál pénteken és szombaton 10-től 19 óráig tart nyitva, a hivatalos kapuzárás, vasárnap 18 óra 45 perckor lesz. A belépés ingyenes.

A III. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál részletes programját ide kattintva tölthetik le .pdf formátumban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."