Itthon » Közélet

Internacionáléval indult a tanácsülés

Bunta Levente és Molnár Miklós mesés-francos szópárbaja „fűszerezte" és a polgáriak azonnali sajtótájékoztatója zárta a rövid, "mozgalmas", de eredménytelen tanácsülést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

TanacsulesSzept30
TanacsulesSzept30
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 30., 14:55
8 hozzászólás. 

 

 

Testületileg megjelentek a városatyák a három hónap kimaradás után szeptember 30-án, pénteken délelőtt 12 órára összehívott rendkívüli tanácskozáson, amelynek összehívójában egyetlen napirendi pont, a város 2011-es évi költségvetésének kiigazítására vonatkozó határozattervezet szerepelt.

TanacsulesSzept30A rendkívüli ülés szó szerint is rendkívüli módon kezdődött. A polgáriak jóvoltából felcsendült a nemzetközi munkásmozgalom himnusza, az Internacionálé és az MPP tanácsosok „a régi mozgalmi idők és a polgármester KISZ-es múltja előtt tisztelegve" (idézet Monár Miklós frakcióvezetőtől) vágták vigyázzállásba magukat.

A rendhagyó felvezetés után Benedek Árpád-Csaba tanácsost választották ülésvezetőnek. A napirend megtárgyalása előtt a polgármester röviden vázolta a rendkívüli ülés apropóját, amire Szász Jenő replikázott, mondván, hogy a polgármester érvelése nem meggyőző, az ülés összehívása teljesen indokolatlan volt és „mögöttes szándékot lát." Erre ráerősített az is, hogy a napirendi pont megtárgyalását csak az RMDSZ-es és a zöld párti tanácsos szavazta meg, a polgáriak tartózkodtak.

A városi költségvetéskiegészítésben szereplő tételek listájáról a legfontosabbakat (távhőszolgáltatás modernizálása - 1,3 millió lej kormánypénz, a Szent János utcai munkálatok, Mária Valéria épület beruházási költségének kiegészítése - 100 000 illetve 50 000 lej, a Városnapokra illetve a különböző intézmények számára megpályázott összegek, tanügyi dolgozók fizetésének kiegészítése stb.) a város elöljárója ismertette és arra kérte a városatyákat, hogy az elkezdett munka folytatása érdekében szavazzák meg a kiegészítéseket.

A gazdasági szakbizottságban megbukott a módosítási-javaslat - közölte Jakab Attila. A zöld párti tanácsos kifejtette: ennek oka, hogy a felsorolt tételek közül hiányzik az a régi szeméttelep bezárására fordítandó 100 000 eurós támogatás, amit Borboly Csaba megyei tanácselnök még februárban megígért. A „hol van a pénz?" kérdésre válaszolva Bunta elmondta: nem a megyei tanács, hanem az AVE Hargita miatt bukott az ügy, a köztisztasági vállalat háza táján kell keresni a hibát. A megyei tanács nem, viszont a szolgáltató kihátrált, nem készítette el a szeméttelep bezárásának tervét, a több ezer eurós pályázati összeg ezért nem szerepel a lajstromon. Bunta szerint még nincs teljesen veszve az összeg, amennyiben az AVE záros határidőre elkészíti a tervet, úgy jövő héten már meglesz a pénz is.

A polgármester érvelése nem volt eléggé hatásos. A határozattervezet elfogadását csak a 8 tulipános tanácsos szavazta meg, a polgáriak és a zöld párti tartózkodott.

„Számomra értelmezhetetlen ez a magatartás" - summázta a sikertelenséget Bunta, aki a zöld tanácsossal és a polgáriakkal is további tárgyalásokat kezdeményezett.

„Ma van a magyar mese világnapja, ezért azt mondom, a polgármester kijelentésére, hogy mese, mese, meskete" - replikázott Molnár Miklós. Bunta nem mesés válasza sem maradt el: „menjen ahová való, a francba" - vágott vissza.

A szópárbaj után az MPP azonnali sajtótájékoztatót tartott. Szász Jenő ismételten megerősítette, hogy a rendkívüli ülés összehívása nem volt indokolt, a holnapi rendes havi ülés összehívásával pedig Bunta „megspórolta az októberi tanácsülést". Szász szerint az előterjesztésben szereplő, a már elvégzett munkálatok kifizetésére szánt összegeket utólag megszavaztatni törvénytelen és bűncselekménynek minősül.

„A közpénzekkel nem így kell bánni, el a kezekkel a városról KISZ-titkárok!" - fogalmazott Szász.

Molnár Miklós bejelentette: az Internacionálé csak kezdete volt azoknak a „meglepetéseknek", amelyekkel a polgármesternek ezentúl rendszeresen „kedveskednek" , ugyanakkor megbocsátja az elöljáró „francolását" is.

A városi tanács október 1-jén, szombaton 10 órakor ül össze ismét - a rendes havi tanácsülés összehívójában 10 napirendi pont szerepel, többek közt Szász Jenőnek az udvarhelyi kórház adminisztratív tanácsában betöltött tisztsége visszavonására tett javaslat is.

A szombati tanácsülésről élő közvetítéssel jelentkezünk.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
p_robi86
2011-09-30 16:28:41
Ezek az emberek vezetik/vezettek/fogjak vezetni a varost. Nagyon jok a kilatasaink... :X
avatar
batyo
2011-09-30 16:46:35
Bohócok... Csak az a baj, hogy nem egy vándorcirkuszban, mert akkor egy idő után legalább továbbállnának...
avatar
pek
2011-09-30 16:48:19
Tényleg giccsemberek, mindannyian. Amúgy senkinek sem tűnt fel, hogy pl. a Bethlen-negyedben újra teszik le a távfűtéses vezetéket, olyan tömházaknál is, ahol mindenki levált és senki sem akar visszacsatlakozni. Őrület, ami folyik a Városházán és a Közüzemeknél. Honnan lett ennyi fölösleges pénz?
avatar
persze
2011-09-30 17:19:52
Ez a Jencike egy bohoc. Nem eleg hogy elfuseralt, az tokmagsagabol eredoen flusztralt meg nagyon hulye is. Na de persze azok a hulyebbek akik ezt kovetik.Nem vicces a kepen vigyorgo draga barataim...inkabb szanalmas vergodes amit ti tyesztek a valasztasok elott. Mocskolodni a mangalica mellett kitunteto lehet.
avatar
szp
2011-09-30 18:15:01
sajat magatok karikaturaja
Hat MPP tanacsosok, ez szerintetek vicces volt? Szerintem abszolut nem, jo lenne valoban a varosert tenni, es nem poenkodni mikozben kozpenzen juttatasokot vesztek fel.Es tobben ugy, hogy kozelrol sem kellene a testuletben lenni. Szegyen ami Udvarhelyen zajlik.
avatar
hofika
2011-09-30 18:31:37
Hát ez vicces csak az a baj hogy ezért a színjátékért fizetést is kapnak.Kellene készülni néhány meglepetéssel az ex polgármesternek is hogy teljesebb legyen az előadás,a tanácsülést művelődési ház nagytermébe kellene rendezni ,hogy mindenki vegyen jegyet a barmok előadására.Van egy mondás ,,az dobjon a másikra követ aki soha sem vétkezett!!,,
avatar
palpeter
2011-09-30 18:55:04
Ócska színjáték az egész. Szánalmasak, ezek vezetik a várost. Hány hónapja nem volt tanácsülés? Egyikük sem azzal kezdte, hogy felajánlja fizetését valamilyen célból, vagy nem veszi fel a kiesett hónapokat. Énekelni tudnak, Repülne az egész!
avatar
floorko
2011-10-01 17:27:51
ovoda

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."