Itthon » Közélet

Az élhető város: egy hét múlva nyit a jégpálya

Még dolgoznak rajta, de egy hét múlva kész lesz: amennyiben az időjárás is hozzájárul, Miklós napján már korcsolyázhatunk. Idén jobb lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet/jegpalya2511
itthon_kozelet/jegpalya2511
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. november 25., 12:04
1 hozzászólás. 

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy december elején kinyitott az udvarhelyi korcsolyapálya – mint a városházától megtudtuk, idén is Miklós napjára („Mikulásra") tervezik a nyitást, jelenleg felújítási munkálatok zajlanak.

itthon_kozelet/jegpalya2511

Fotó: Kakasy Botond

Az elmúlt évekhez képest egy jelentős változás van: a működtető (a polgármesteri hivatal) az elmúlt hetekben új alapot készíttetett a korcsolyapályának, valamint megújult a vízlevezető-rendszer is.

Ezzel az a nem titkolt cél, hogy a korcsolyapálya használhatósági idejét meghosszabbítsák, mert az elmúlt évek eléggé „gyenge" telei nem adtak túl sok lehetőséget a korcsolyázóknak, általában már februárban be kellett zárni a létesítményt.

Az itteni jégpálya üzemeltetését nagyban befolyásolja az időjárás – elméletileg 10 celsius fok hőmérsékletig jó a jég, de az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy csak a tartós mínuszok garantálják az igazán jó minőséget.

itthon_kozelet/jegpalya2511

A létesítmény árai (belépőjegy, kölcsönzési díj, valamint a büfé) idén nem változnak, minden a tavalyi áron fog működni. Eszerint az 5 év alatti gyerekeknek nem kell fizetniük a belépőért, az 5 és 14 év közöttiek 4 lejért juthatnak be, a 14 év felettiek számára pedig a belépő összege 5 lej. 22 órától ki is lehet bérelni a jégpályát, ez 160 lej amennyiben a teljes felületet szeretnénk használni, de ha csak a felére van szükség, akkor 90 lejt kell fizetni.

Ami a programot illeti, délelőtt 10 és 12 óra között tart nyitva először a pálya, délután pedig 16-18 és 19-21 óra között lehet korcsolyázni. A bérlés a zárás utáni időszakra vonatkozik, 22 órától lehet kibérelni a korcsolyapályát az említett árakon.

Jégpálya a strandon

A városi korcsolyapálya 2006-ig a sétatéren, a minifocipályán volt – jelzett év végén azonban rákerült a létesítményre a műgyep, ezért más megoldást kellett találni. 2007 végén a városi strand területén, annak a hátsó, az úthoz közel eső részén hozták létre a jégpályát, ami minden télen az időjárási viszonyok függvényében egy-két, maximum három hónapot üzemel.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
rbk
2011-11-26 06:00:16
korcsolyapalya

Uraim!Ez a program mar a mult szezonban sem mukodott.Sehogy sem talalja az emberek programjat.Az iskolas,napkozis gyerekeket meg vegkepp nem.Vehette volna a faradtsagot aki kitalalta es megnezhette volna a tavalyi hozzaszolasokat a programvaltoztatashoz.DE ha ez nem erdekelne megnezhetne a bevetel kulonbseget,mertszerintem van.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."