Itthon » Közélet

Sikeresen csereberéltek a hétvégén

A Téli Sportfelszerelések Cserebere Vására idén is nagy népszerűségnek örvendett – a befolyt összegből székelyudvarhelyieken és zetelakiakon segítenek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

cserebere2011
cserebere2011
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. december 13., 10:06
1 hozzászólás. 

Dézsy Károly már évek óta megszervezi a téli sportfelszerelések vásárát. A siker szinte mindig adott, most még nagyobb cserebere jellege volt, mint például a tavaly. Nem csak a városlakók, de a cégek is adták-vették, cserélték a ruházatot, felszerelést.

cserebere2011

Mindemellett meglepően sok megunt játék is összegyűlt, de idén nem csak a vásárról szólt a vasárnap, ugyanis a Madarasi Hargita hegyimentői is tiszteletüket tették – tőlük a biztonságos túrázásról, síelésről lehetett érdeklődni – számolt be Dézsy.

A csereberére 13 ruházatot, sporteszközöket forgalmazó és egy fajátékokkal foglalkozó cég valamint 1100 befizető látogató jelentkezett. Ez azt jelenti, hogy a kétlejes beugrókból 2200 lej gyűlt össze, amiből idén is rászorulókat ajándékoznak meg.

A pénzen vásárolt csomagok kizárólag élelmiszert tartalmaznak és elsősorban székelyudvarhelyi családokhoz jutatnak el. A szervező elmondta, hogy szeretne segíteni a hétvégén a zetelaki tűz miatt munka nélkül maradottakon is, ezért felveszi a kapcsolatot a leégett asztalosműhely vezetőjével és a Meseváros megnyitóján december 16-án, 17 órakor szeretné átadni az élelmiszereket.

„Tudom, hogy milyen érzés tűz után lenni" – jegyzete meg Dézsy a 2010 áprilisában a Jungle Pub raktárában kiütött tűzre utalva, ahol húsz év munkája veszett oda.

„Öröm volt látni, hogy mindenki távozott valamivel: síléccel, sapkával, szánkóva. Jövőben is megszervezzük a Téli Sportfelszerelések Cserebere Vásárát és ezúton is köszönöm a városlakóknak a részvételt valamint a támogatóknak a hozzájárulást" – summázott a szervező.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2011-12-14 08:20:41
Havat es hideget lehetett kapni? :whistle:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."