Itthon » Közélet

Víz öntötte el a Szent János utcát

  Néhány udvar és egy pincekonyha telt meg vízzel szerdán délután a Szent János utcában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

SzentJanosUtcaSzennyviz
SzentJanosUtcaSzennyviz
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. december 14., 18:38
2 hozzászólás. 

Több udvar és egy lakott pincekonyha telt meg vízzel délután négy óra körül a Szent János utca páros oldalán. A helyszínre érkezésünkkor Székely Józsefné elmesélte, hogy éppen a pincéből kialakított lakókonyhában tartózkodtak, amikor a tusoló, a konyha és az éléskamra lefolyójából kezdett nagy mennyiségű szennyvíz feltörni, percek alatt bokáig ért a víz.

SzentJanosUtcaSzennyviz

„Bele vagyok betegedve!"

– mondja a hölgy, miközben mutatja, hogy mindent elöntött a szennyvíz a helyiségben. A többi udvaron is kijött a víz, az utcabeli férfiak gyorsan felnyitották az aknatetőket, így a nemrég készült járdán és az úttesten folyt le a víz. A lakók információi szerint a közelben levő víztisztító állomáson üzembe helyezték az új rendszert, valószínűleg próbanyomást végeztek és ez okozta a bajt. Próbáltak magyarázatot kérni a víztisztítónál, tudomásuk szerint annak igazgatója ott is tartózkodott, de a kapunál szolgálatot teljesítő személy nem engedte hátra őket az épülethez.

SzentJanosUtcaSzennyviz

Megkeresésünkre Ülkei Erika, az Aqua Nova marketing-igazgatója honlapunknak elmondta, hogy az utcában több háztartás szennyvízvezetéke nem az út alatt húzódó szennyvíz-csatornába van bekötve, hanem abba a mosatóvezetékbe, ami az ún. technológiai vizet szállítja a Varga-patakba.

„Nem szennyvízről van szó

tehát, mert az mellette van" – mondta Ülkei, majd arra a kérdésre, hogy hogyan lehetséges az, hogy a lakók nem a szennyvízvezetékhez „csatlakoztak", hanem a másikhoz, annyit mondott, hogy „erre a lakók tudnak válaszolni, mert erre senki nem adhatott engedélyt nekik". A szennyvízvezeték a városvégi derítőállomáshoz szállítja a szennyvizet. Az ún. technológiai víz az ivóvíz megtisztítása után marad vissza (ez a Nagy-Küküllőből származik), ez megy a Varga-patakba. A mosatóvezetéket naponta kétszer nagy nyomású vízzel tisztítják, most pedig az történhetett, hogy az új berendezések kipróbálásakor nagyobb nyomást adtak rá, s ezért öntött ki a víz a háztartásokban.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2011-12-14 19:27:10
Megoldás: az új aszfaltot feltörni, a csatlakozásokat helyre tenni, majd az aszfaltot visszagányolni.
Milyen szépen meg lehetett volna oldani 2 évvel ezelőtt.
avatar
joskaa
2011-12-14 22:14:23
Amikor csinálták az esöviz csatornát akkor jeleztem a mérnöknek,hogy a viz tisztitó álomás mosató vezetékét kösék össze ezzel a vezetékel és aszt modta nem lehet. Pedig mind a ketö a kükülöbe ömlik. Majd egy nagyobb esö alkalmával aval is probléma lesz mert átviték a másik vezeték alatt egy nagy görbitéssel és ott el fog dugulni.A munkálatok alatt valakit kérdeztek e meg a külsö soron hová folyik a szenyleve.Mindenki aszt hiszi, hogy ök asz okosak mert egy pontos rajzuk semiröl sincs.7 vezeték van az utcában és ezért féltek hozzá fogni a .rendbe tételéhez

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."