Itthon » Közélet

Az élhető város: több mint kutyasétáltatás

Megfelelő területet kapott kutyafuttatásra a Póráz Klub – ha minden a terv szerint alakul, tavasztól bekerített, jó helyen lehet foglalkozni a kedvencekkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet/kutya1612
itthon_kozelet/kutya1612
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. december 16., 14:38
1 hozzászólás. 

A terelőút és a vasút kereszteződése mellett (a városi strand hátsó részével szemben) van az a bekerített terület, amin az Urbana Rt. egyik használaton kívüli kazánháza áll. Miután a Póráz Klub és szimpatizánsai látványosan helyet kértek, illetve 762 aláírással is megerősítették kívánságukat, a polgármesteri hivatal rábólintott egyik javaslatukra. Eszerint a terelőút melletti, használaton kívüli kazánház udvarából alakítanak ki olyan helyet, ahol szabadon lehet foglalkozni majd a kutyákkal.

itthon_kozelet/kutya1612

Fotó: Kakasy Botond

Eddig az volt a gond, hogy a felújított parkból kitiltották a kutyásokat, a városszéli részeken pedig a vadászokkal, illetve a kóbor- és juhászkutyákkal volt problémájuk. A klub kb. 25-30 aktív tagja és szimpatizánsaik tavasszal fognak hozzá a hely átalakításához.

„Jelenleg belepi a gaz, de egy kiadós közmunkával megfelelő hellyé varázsolható" – véli a klub részéről dr. Sándor Zsolt állatorvos, a kezdeményezők egyike, aki a sikeres szeptemberi kutyakiállítás egyik szervezője volt.

Tennivaló lesz bőven, hiszen az ajtók le vannak hegesztve, a területet rehabilitálni kell, de biztosan megéri majd, hiszen végre civilizált, biztonságos helyen lehet foglalkozni a kutyákkal. Terveik szerint a helyet takarítják is, a szemétszállítóval pedig elszállíttatják az összegyűlt szemetet.

itthon_kozelet/kutya1612

A területen egy ún. munkapályát is kialakítanak majd: ez el lesz választva, ide csak azok mennek majd be, akik a munkakutyákkal foglalkoznak. Jelenleg két vagy három olyan kutya van, akiket a gazdáik rendszeresen versenyre visznek – ha meglesz az új munkapálya, akkor azon úgy lehet dresszírozni a kutyákat, hogy egyben fel is tudnak készülni a versenyekre.

Létezik ún. engedelmességi vizsga is az ebeknek, amit szakember előtt tesz le a kutya és gazdája és arról írott minősítést is kap. A kutyafuttatós, hátsó részre mindenki bemehet a kutyájával és a rendszabályzatot betartva tartózkodhat ott – munka és elképzelés sok van, de remélhetőleg tavasszal elkészül ez a létesítmény, ami a kutyák és gazdik számára is élhetőbbé teszi ezt a várost.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Sasszem
2011-12-19 10:33:28
Ez mind szép és jó.Eggyetlen kifogásom van és az is csak a hellyel kapcsolatos.Szerintem a Betlen negyedből a kutyatartók nem fognak lesétálni a város végére kutyát sétáltatni tehát a Sziget negyed ill.Szombatfalva ,ami a város 30%-át jelenti ,fogja a kutyáját ott edzeni.A Tábor negyed meg fog oszolni egy része lemegy a strandig másrésze továbbra is kiviszi a mezőre mint eddig.Ellenben a város legnagyobb létszámmal és feltételezem legnagyobb létszámu tömbházlakásban tartott kutyájával rendelkező Betlen negyed továbbra is a Lakatosok utca végére fog jérni kutyát sétáltatni.
Mindettől függetlenül köszönjük a városvezetés hozzáállását személy szerint nem hittem volna hogy sikerülhet.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."