Itthon » Közélet

Még nem büntettek, de felszólítanak

Megnőtt a csúszós, jeges járdák miatti balesetek száma. A polgármesteri hivatal munkatársai figyelmeztetnek: a járdák hótalanítása az ott lakók, intézmények feladata.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet/jarda0110
itthon_kozelet/jarda0110
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. január 25., 13:00
1 hozzászólás. 

Egy hét alatt 52 esetben érkeztek a városi kórház sürgősségi osztályára olyan betegek, akik a jeges útviszonyok, csúszós járdák miatt igényeltek kórházi ellátást – tudtuk meg Dr. Lőrinczi Csaba orvos-igazgatótól. 31 esetben alsóvégtag sérült, 14 esetben pedig kézsérülések miatt mentek kórházba, de hat válltörés és egy arcsérülés is történt január 17 és 24 között.

Tikosi Lászlót, a polgármesteri hivatal műszaki igazgatóját a büntetésekről kérdeztük, ugyanis a lakók kötelessége portájuk előtti részről eltakarítani a havat, jeget. Az önkormányzat 2005/74-es számú határozata alapján a magánszemélyek 25 és 250 lej közötti összegre bírságolhatók, a jogi személyek pedig 500 és 1000 lej közötti összeget kötelesek fizetni abban az esetben, ha a felszólítás után sem hajlandóak házuk, kapujuk elől eltakarítani a jeget és a havat.

A műszaki igazgató elmondta, hogy városunkat nyolc részre osztották és ezeket a hivatal munkatársai felügyelik. Ha valahol elmaradt hótalanítást észlelnek, akkor figyelmeztetik az ott lakókat – szórólapot tesznek a postaládákba, amelyeken felszólítják őket az elmulasztott feladat elvégzésére. Mint megjegyezte, ezek után eleget tesznek kötelességüknek, így még nem büntettek meg senkit.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
andras77
2012-01-26 10:10:35
sziasztok enis anyit hozaszolnek hogy aszt is buntetni kene aki a jardara parkol ugy hogy meg gyalogosan se
lehet elferni melete tob ijen is van mindha nemlene eleg bajunk a hoval sokan aszthiszik penzukvan nekik mindent szabad mindenen atgazolhatnak
lenezik a gyalogosakat meg a babakocsisokat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."