Itthon » Közélet

Kirulyfürdőt és Székelyszelterszt célozza az uEKE

Ismét túrázni hív az EKE Székelyudvarhelyi Osztálya. Ezúttal a Hargita hegységet nyugaton kísérő vulkanikus plató, borvízforrásokban gazdag területére szervez gyalogtúrát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. január 26., 11:58
0 hozzászólás. 

Kalibás-kőtől a Köves-patak völgyén vezető úton indulnak el Kirulyfürdő irányába. A festői borvíz környékén megtekintik a Hargita-liget védett borvízlápot és a sziklakaput, mely alatt a Tolvajos-patak csörgedezik. Két kilométerrel lennebb az elhagyatott Kirulyfürdővel ismerkednek meg, ahol a szénsavas-karbonátos vizek több helyen törnek felszínre. Kiruly sarkáig követik a Kiruly-patak mentén vezető utat, majd irányt változtatva elindulnak felfelé a Vargyas-patak völgyén.

Meglátogatják a „Banyafürdő" néven ismert sósfürdőt, aztán megkóstolják a szelterszi borvizet. Nádasszéken a hajdani lávaárokból képződött andezit sziklafalak alatt haladnak felfelé az úton, mely Majzos-fürdő közelében érkezik ki a főútra. A túra - amely egyike az uEKE által augusztusban megrendezendő vándortábornak - kb. 15 km hosszú, és végig úton gyalogolnak.

Hideg időre lehet számítani, ezért a réteges, meleg öltözet ajánlott mindenki számára. Fontos, hogy legyen mindenkinél tartalék száraz zokni. Élelem, egy kis sütnivaló és innivaló se hiányozzon a hátizsákokból.

Szombaton a Gas-Tours autóbusz állomásról indul a csapat reggel 8 órakor. Délután a szelterszi eltérőtől a Csíkszeredából 18 órakor induló busszal jönnek haza. A túrázók mindenkit szívesen látnak körükben. Érdeklődni a túravezetőnél, Kovács-Kendi Lehelnél lehet a 0743-982061-es telefonszámon.

Kiss Tibor



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."