Itthon » Civilek

Teljesítménytúrát szervez az EKE

Május 5-én város körüli teljesítménytúrát szervez az Erdélyi Kárpát Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya (uEKE) – erre hétvégéig lehet online jelentkezni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

utt
Idén is túrázni hívják az udvarhelyieket az ekések, fotó: Facebook / uEKE
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. április 18., 21:02
0 hozzászólás. 

Az uEKE második alkalommal szervezi meg a Székelyudvarhelyet körbejáró teljesítménytúrát, együttműködve a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal, a Feel Good Sportegyesülettel és a Szekler Teker Egyesülettel.

A május 5-i túrára jelentkezők három táv közül választhatnak: 10, 20, illetve 35 kilométer. Mindegyik szakasz más-más helyszínről indul, de egy helyszínre érkezik, ahol közös étkezéssel és díjakkal várják a beérkezőket.

A túrán való részvétel regisztrációhoz kötött, erre online április 22-ig lehet regisztrálni ide kattintva. Akik a megadott időpontig regisztrálnak rendezvénypólót, illetve a gyerekek megszemélyesített tornazsákot kapnak. A helyszíni regisztrációhoz indulás előtt fél órával a helyszínre kell érkezni (itt már nem jár póló és tornazsák).

Hol halad a teljesítménytúra?

A 35 km-es szakasz teljesen körbekerüli a várost, a Jézus Szíve kápolnától indulva a Budvár aljáig, összesen 1350 m-es szintkülönbséggel. A távot 11 óra alatt kell teljesíteni, indulás reggel 8-kor.

A 20 km-es táv Fenyédről indul (az iskolától), és – követve a teljes táv második szakaszát – 860 m-es szintkülönbséggel a Budvár alatt ér véget. Szintidő 7 óra, indulás 10-kor.

A legrövidebb szakasz a Szejkéről indul, majd 10 km után és 420 m-es szintkülönbséggel ugyanott végződik, mint az előző kettő. Szintidő 4 óra, indulás déli 12-kor.

Regisztrációs díjak

A túrán való részvétel felnőtteknek 30 lejbe kerül, családok esetében (min. 1 felnőtt + 1 gyerek, aki 14 év alatti) 20 lej/felnőtt és 10 lej/gyerek a részvételi díj. Az előzetes regisztráció akkor teljes, ha megtörtént az online regisztrálás és a regisztráció határidejéig megtörtént a regisztrációs díj kifizetése is.

Mindhárom túra esetén az ajánlott felszerelés: 1-2 liter víz, bejáratott túracipő vagy bakancs, túrabot, napszemüveg, napvédő kalap, kendő, napvédő krém, esőkabát (bizonytalan idő esetén).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."