Itthon » Közélet

Zsarolók garázdálkodnak Székelyudvarhelyen

Idős hölgyektől próbál pénzt kicsikarni egy zsaroló csoport, ami városunkban tevékenykedik. Vigyázat, fenyegetnek!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. március 02., 12:17
4 hozzászólás. 

Információink szerint a zsarolók egy ismeretlen típusú, sötétített ablaküveggel szerelt fekete autóval közlekednek a városban. Egy olvasónk beszámolója szerint az autóban ülő, elegánsan öltözött romák útbaigazítást kérve szólítanak le járókelőket az utcán.

Egy esetben arra kértek egy idős nőt, hogy üljön be az autóba és irányítsa őket a városi kórházhoz. Miután eleget tett kérésüknek, az illetők nem engedték kiszállni az autóból a nőt, lakásához hajtottak, majd ott kijelentették, addig nem távoznak, amíg nem kapnak pénzt vagy aranyat. Félve az agressziótól, a nő néhány száz lejt adott a zsarolóknak.

Eddig úgy tűnik, főként idős nőknél próbálkoznak. Egy másik esetről is beszámoltak olvasóink: Ivóba szerettek volna eljutni a zsarolók, ám akkor a kiszemelt hölgy nem vállalta az idegenvezetést.

A rendőrségen érdeklődve megtudtuk, hogy az áldozat nem jelezte a történteket a rendőrségen. Amennyiben valaki hasonló helyzetbe kerül, az egyik legfontosabb tennivaló, hogy jelezze az esetet a 112-es segélyhívó számon, vagy a székelyudvarhelyi rendőrségen a 0266-211.125-ös telefonszámon.


címkék: zsarolas rendorseg

4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-03-02 12:25:08
Hát kik is lehetnek, csak is cigányok...
kötelet érdemelnek!
avatar
Pelike71
2012-03-02 23:15:51
Íme, egy nemrég történt konkrét eset:
Tavaly októberben Nagygalambfalván a forgalmi rendőrök igazoltatták Hadnagy Zsoltot (Hagyó) - gondolom hallotál már róla. Látták hogy ittasan vezet, de magtagadta a szondát ezért felvitték Udvarhelyre, de nem engedte meg, hogy vért vegyenek tőle.
Utólag Hagyó azt nyilatkozta a redőrségen, hogy görkorizott Nagygalambfalván miközen a rendőrök megállították és persze, így nem tudtak semmit tenni ellene.
Mit szólsz? Ahelyett, hogy csücsülne, zavartalanúl járja Európát, drogokkal foglakozik, nőket árúl és vígan éldegél, de segít közben a "jó fiuknak" is jól élni.
avatar
enisitt
2012-03-05 08:52:44
De miert is hivna a 112ot? vagy tenne feljelentest, akkor utolag meg jobban meggyul a baja, mivel az ugyesseg ejti a vadat valami mesere alapozva, s szabadon mehetnek tovabb a tettesek, s maximum meg feje betorik az illetonek aki feljelentest tett, hova sulyedtek a dolgok.
avatar
jenyyyy
2012-03-05 17:32:00
szégyen ami van
Komolyan mondom ,szégyen ami a mi városunkba megy.Szerintem valahogy valamilyen formában tenni kell ezek emberek ellen , ha annak lehet nevezni őket ,mert a mi városunkba ne a cigók és a zsarolók uralkodjanak az embereken . Mi lett ebből a városból pár év alatt .Régebben nem lehetett ennyire nyiltan csinálni bármit, de most ,emberkereskedelem, zsarolók , mi ez ? menjenek el dolgozni ,mert munka van , és ne zsarolgassanak.Szerintem az embereknek ösze kéne fogni hogy megszüntessék ezt a mocskos dolgot .remélem sok embernek megfordul már ez a fejében hogy le kéne állítani már ezt a dolgot , ha igen , szóljon más is hozzá

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."