Itthon » Közélet

Családok versenyeznek a Madarasi Hargitán

Idén is megszervezik a nagy múltú Pro Familia Családi Síversenyt, melyre gyerekes családok, szülők, nagyszülők jelentkezését várják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

MadarasiHargita_CsaladiSiverseny
MadarasiHargita_CsaladiSiverseny
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 08., 11:57
0 hozzászólás. 

A Pro Familia Családi Síverseny egyike a legnagyobb hagyományokkal rendelkező Madarasi hargitai rendezvényeknek. A Családi Síversenyt még 1984-ben udvarhelyi sízők kezdeményezték, és a sportszerető családok ünnepének szánták. Rendszerint a nőnaphoz legközelebb eső hétvégén tartják.

MadarasiHargita_CsaladiSiverseny

A verseny szabályzatát még akkor, 28 éve fektették le, s ma is eszerint versenyeznek a sportbarát családok. Bár alapvetően 2, 3, 4 és 5 tagú családok jelentkezését várják, az elmúlt 28 év alatt szép számmal indultak 7, 8, és 9 tagú csapatok is. A verseny közel három évtizede alatt a „népességi statisztikát" a Berki család vezette 9 taggal, őket követték az Elekesek és az Imetsek 8 fős családdal, az Orbánok és a Keszler család is 6 taggal versenyzett. A hagyományok szerint mindig a legnépesebb család viheti haza a vándorkupát.

Az elmúlt 28 évben mintegy 184 család vett részt a versenyen, köztük többen olyanok is, akik már húsznál is több alkalommal versenyeztek a Családi Síversenyen: a Kiss család például már 25 alkalommal indult, a Keszler család 22 éven keresztül versenyzett, de 20 alkalommal volt ott a Bartus család, 18 alkalommal a Kolumbánok, tizenötször versenyeztek eddig a Geréb család tagjai is. A szervezők nagy örömére nagyon sok olyan versenyző is akad, aki még gyerekként siklott a nyolcvanas években itt, és mára már saját gyerekeivel érkezik.

Idén is várják a gyerekes családok, szülők, nagyszülők jelentkezését március 11-én.

A versenyt 11 órától tartják a Súgó Pályán.

A Pro Familia Családi verseny szabályai nagyon egyszerűek:

- bármilyen család nevezhet
- a családnak legalább kéttagúnak kell lennie
- családnak minősül az egymással házastársi, szülő-gyerek, nagyszülő-unoka, illetve testvér kapcsolatban lévő személyek összessége
- a versenyzők indulási sorrendjét a szervezőbizottság sorsolással jelöli ki
- érvényes versenyzői futam az, ha a versenyző minden kijelölt kapun kivétel nélkül áthalad és célba ér
- az 5 főnél kisebb családok esetén minden versenyző futamideje beszámít az összesített eredménybe, az ennél nagyobb családok esetében a legjobb 5 futamidő kerül beszámításra
- a családok összesített futamideje az egyéni futamidők átlaga
- a Családi Verseny pálya rövid és könnyű, szem előtt tartva, hogy kisgyerekek és időskorú nagyszülők is balesetmentesen és sikeresen teljesíteni tudják a feltételeket
- a Családi Verseny nyertesei mellett átadják a Családi Vándorkupát, amelyet a Legnépesebb Versenyző Család kap meg. A megtisztelő címet a győztes család a következő Családi Versenyig viseli.

További információkat ide és ide kattintva találnak, de hívhatják Szász Lehelt is: 0040 745 38 23 39.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."