Itthon » Közélet

Városi majális: megér egy Garast

Pakold be a kosárba a kicsi kockás pokrócot, pattanj kerékpárra vagy az apostolok lovára és irány majálisozni a Szejkefürdőre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Majalis
Majalis
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. április 24., 15:00
0 hozzászólás. 

A fúvósok ébresztenek és a Republic kíván jó éjszakát - összeállt az idei Városi majális programja, amelyet a rendezvény szervezői ismertettek.

A helyszín (Szejkefürdő) hagyományos, akárcsak a délelőtt 11 órakor kezdődő, szórakoztató, kulturális műsor forgatókönyve – közölte Szőcs Endre, a társszervező Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont ideiglenesen kinevezett igazgatója.

 

Olyan jó, mint volt, mégis más

A műsort úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja benne a kedvére valót. Lesz népzene, néptánc, opera és musicalslágerek, humor és könnyűzene koncert is. A felnőttek a sörsátorban, csemetéik a játszóházban találják meg az ínyükre valót. A homoródfürdői Lobogó panzió jóvoltából lehet majd lovagolni és kézműves foglalkozással vár a Cimbora Gyermekek Klubja.

Este 8 óra előtt érdemes összeszedni a sátorfát és hazatérni, mert a Patkóban Cipőék lépnek színpadra - a Republic együttes 20 órakor kezdődő koncertje szintén ingyenes - reklámozta a polgármesteri hivatal majális-meglepetését Farkas György kabinetfőnök.

 

Pattanj bringára!

Az idei majális kerékpáros felvonulással rajtol. A kerekezőknek 10 órakor a Márton Áron téren és a Bethlen lakótelepi parkban fújnak gyülekezőt. Megéri drótszamárra ülni, mert a jutalom egy Garas lesz, amit a Szejkefürdőn egy tál finom gulyásra és egy korsó sörre vagy üdítőre lehet beváltani. Aki biciklit szeretne nyerni, az dobja a Garast az urnába - ha Fortuna vele van, akkor egy új bringát nyer.

A kerékpáros akcióra buzdítja a majálisozókat a Bringázz, Udvarhely Mozgalom is – Jakab Áron Csaba reményei szerint idén sikerül felülmúlni a tavalyi 834-es létszámot és elérni a célul kitűzött bűvös 1000-et.

A kerékpáros felvonulás nem verseny - figyelmeztettek a szervezők, tavaly baleset nem történt, de nem árt az óvatosság. A felvonulók biztonságát a rendőri kíséret is garantálja.

 

Ingyen busz is jár

Az igazi majális hangulatához hozzátartozik a kerékpáros, gyalogos séta, de ebben az évben is gondoltak azokra, akiknek nehezére esik a gyaloglás. Az ingyenes autóbuszjáratok a város különböző pontjairól délelőtt 9.30 és 10.30 óra között viszik az utasokat. A visszafele tartó járat délután 4 órakor indul a Szejkéről.

 

A Városi majális részletes programja:

7 óra 45perc - 10 óra - fúvósok ébresztője

10 óra - gyülekező, felvonulás a Szejkére

11 óra – a műsor kezdete

-  Kékiringó néptáncegyüttes, Alsósófalvi néptáncegyüttes és Barótról a Princess mazsorettcsoport, operett- és musicalslágerek a Kolozsvári Állami Opera művészeinek előadásában, az Open Stage művészeinek előadása, illetve Abodi-Nagy Blanka és zenekarának koncertje

20 óra - Republic koncert a Patkóban

Rossz idő esetén a műsort a Művelődési Házban tartják meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."