Itthon » Oktatás

Profiktól lesd el a képet

Fotótanfolyam kezdődik áprilisban a Hargita Megyei Kulturális Központ szervezésében. Már lehet jelentkezni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

adamgyula500
Ádám Gyula fotóművész is oktatja a tanfolyam résztevevőit. fotó: Márton Ildikó
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. március 18., 16:40
0 hozzászólás. 

A Hargita Megyei Kulturális Központ akkreditált fotótanfolyamot szervez április 12-től kezdődően. A 80 órás képzésre teljesen kezdők és gyakorlottabb fotózni vágyók is jelentkezhetnek, de azok is, akik hosszú ideje fotóznak és tudásukat szeretnék elmélyíteni. A jelentkezés feltétele, hogy a tanulni vágyóknak legyen fényképezőgépe.

A képzés 5 hétvégén, pénteken, szombaton és vasárnaponként zajlik, a következő program szerint: április 12–14., 19–21., 26–28., május 3–5., 10-12., péntekenként 17-21, szombaton és vasárnap 9 -15 óra között és magában foglal egy hétvégi kirándulást is.

A képzés tantárgyai és témái: fotográfiatörténet, az erdélyi fotográfia története, fotótechnika, a fotográfia teremtette műfajok, családi események fotózása, műtermi fotózás, modellek, szabadtéri rendezvények, sajtótájékoztatók fotózása, a legújabb digitális képfeldolgozási programok, HDR- és panorámaképek készítése, képelemzés.

A tanfolyam díja: 800 lej.

Oktatók

Ádám Gyula csíkszeredai fotográfus a Hargita Megyei Kulturális Központ grafikusa, fotó-videó szakembere, arculattervezője az intézmény programjainak és grafikai szerkesztője kiadványainak. 2002-től kezdődően művészeti vezetője a HMKK által szervezett fotótábornak, illetve a fotótáborok anyagából létrehozott kiállításoknak. Fotóművészeti tevékenységét számos kiállítás, népszerű kiadványok és díjak, elismerések jelzik, műfajilag a dokumentarista és etnofotók közé sorolhatók munkái.

Erdély Bálint Előd székelyudvarhelyi fotográfus. Kiemelt témái a szocio és az akt, 1999 és 2004 között operatőrként dolgozott. Számos kiállítása volt, és sok szakmai pályázat díjazottja. Rendszeresen vesz részt fotótáborokban, oktatóként diáktáborokban is. Közreműködött több kiadványban. Munkái megtekinthetők a www.exposed.ro honlapon.

Molnár Attila szintén csíkszeredai fotográfus, a kolozsvári Képzőművészeti és Design Egyetem doktorandusz diákja, kutatási témája az erdélyi fotográfia története. Alapítója és elnöke az Erdélyi Fotográfiai Múzeumért Egyesületnek, melynek célja létrehozni Erdély fotográfiai múzeumát: régi fényképeket gyűjteni, digitalizálni, archiválni illetve nyilvánossá tenni. Munkái az etnofotó és a dokumentarista műfajokat képviselik. Szintén kiállítások, táborokban való részvételek jellemzik fotográfusi tevékenységét.

Veres Nándor Magyarországon született, jelenleg Csíkszeredában él. Hivatásos fotóriporter, az Udvarhelyi Híradó munkatársa, a Heti Válasz, a Magyar Demokrata, a Magyar Nemzet lapok külső munkatársa. A HMKK-fotótáborok rendszeres résztvevője, számos kiállításon, kiadványban közreműködik. Nemzetközi versenyeken szerzett díjakat.

A tanfolyammal kapcsolatosan érdeklődni munkanapokon a HMKK székhelyén (Csíkszereda, Temesvári sugárút 4. szám) alatt, vagy  a 0266-315 891, 0746-244 235 telefoszámokon, illetve  a kultura@ccenter.ro email címen lehet.

Ízelítő videó a 2010 tavaszán szervezett tanfolyamról itt.

uh.ro/sajtóközlemény


címkék: HMKK fotótanfolyam

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."