Itthon » Oktatás

Letették az autót az ovisok

Izgő-mozgó naplócskával, egészségmanóval jutalmazzák a Kipi Kopi napköziben azokat a gyerekeket, akik nem sajnálják a talpukat koptatni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Felvették a nyúlcipőt
Felvették a nyúlcipőt
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. május 20., 16:56
0 hozzászólás. 

A mozgás belső igénnyé tétele érdekében indított programsorozatot a Kipi Kopi Napköziotthon Az élet mozgás – a mozgás élet címmel. A játékosan motivált tevékenységek célja, hogy a gyerekek megtapasztalják a mozgás örömét, közérzetjavító, betegségmegelőző szerepét.

kipikopi4

A május 11-én meghirdették a Gyalog járok napközibe programot, amelyben arra biztatják a gyerekeket és a szülőket, hogy válasszanak egészség- és környezetbarát közlekedési módszereket, járjanak gyalog, biciklivel vagy rollerrel napközibe az autózás vagy a tömegközlekedés helyett. Ennek érdekében izgő-mozgó naplócskát készítettek és egészségmanóval jutalmazzák a kicsiket, ha nem autóval mennek az óvodába.

kipikopi8

Ezen kívül Ovi-atlétikát szerveztek Mihály Anna Mária testnevelés szakos tanár szakmai vezetésével, amelyre meghívták az Oroszhegy községhez tartozó óvodák gyerekeit és óvónőit. A május 18-án tartott játékos versenyen hét csapat vett részt, akik szaladásban, ugrálásban, célbadobásban és ügyességi játékokban mérték összer erejüket.

kipikopi9

A Challenge Day alkalmával megrendezett családi napon a közös mozgás örömét nemcsak a gyerekek, a szülők is megtapasztalhatják. Az Antal Júlia, Izsák Zsuzsanna, Simó Emese óvónők által koordinált programot Székelyudvarhely Város Önkormányzata támogatta.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."