Itthon » Oktatás

Cambridge bekopogtatott Udvarhelyre

Mintegy húsz székelyudvarhelyi angoltanár vett részt a két Cambridge-i és egy bukaresti intézmény által szervezett kötetlen szakmai beszélgetésen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Most a tanárok voltak a diákok
Gary Anderson diákokká változtatta a tanárokat
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2015. május 29., 15:03
0 hozzászólás. 

A csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi állomások után Székelyudvarhelyen is szakmai beszélgetésre hívta a város angoltanárait a Cambridge University Press, a Cambridge Language Assessment és a Fischer International. Az udvarhelyi állomásnak a Merkúr áruház emeletén található Zsebcafé adott otthont, ahol mintegy húsz székelyudvarhelyi, angol nyelvet oktató tanár jelent meg.

Az angol nyelven zajló, Cambridge Teacher Development Day című rendezvény célja az volt, hogy új oktatási módszereket és lehetőségeket mutasson be a helyi angoltanároknak, akik így közvetlenül a legilletékesebb személyektől kaphattak fontos információkat. A beszélgetésen az Angliából érkező Gary Anderson, és a Fischer Internationalt képviselő Mihaela Boian Developing Thinking Skills in the Language Classroom cím alatt az angol nyelv különböző oktatási módszereiről és a gondolkodási folyamatokról beszéltek.

fischer-kepzes-002

Mihaela Boian

Anderson oktatáspszichológiai szempontokat is figyelembe vett előadása során, melyben főként az óvodáskorú és annál is fiatalabb gyerekek nyelvi képzését elemezte, többféle megközelítést is bemutatva. Prezentációja nem csupán egyszerű előadása volt, ugyanis itt a tanárok váltak gyerekké, őket egy rögtönzött, játékos tanóra keretében aktívan is bevonta a képzésbe. Az oktatók így a gyerekek szerepét öltötték magukra, és első kézből tapasztalták, hogyan is működnek a különböző oktatási módszerek.

Gary Anderson korábban az egykori párizsi Amerikai Központ pedagógiai igazgatójaként oktatott és szervezte az oktatást, majd csatlakozott a Cambridge University Press csapatához mint nemzetközi tanárképző. Eddig több mint 60 előadást tartott öt kontinensen, neve már Romániában is régóta ismert. A Cambridge English weboldalán blogot is vezet On the Road with Gary: Trips and Tips címmel.

fischer-kepzes-007

Steluța Ștefănescu

Steluța Ștefănescu a cambridgei egyetem egyik romániai képviselője két témát is érintett, többek között arról is beszélt, hogyan érdemes felkészíteni a diákokat egy Cambridge-i nyelvvizsgára.

Nem csak a különböző Cambridge-i nyelvvizsga-típusokat ismertette, de felvázolta a köztük levő alapvető különbségeket is, valamint arról is beszélt, hogy ezek hogyan épülnek fel, kiknek ajánlottak, illetve hogyan és hol lehet jelentkezni ezekre a vizsgákra, és miként zajlanak.

fischer-kepzes-001

Ezen kívül a tanárok továbbképzését is szóba hozta, hiszen számukra is léteznek különböző képzések és képesítések, melyek segítségével tovább fejleszthetők a tanári, oktatói készségek.

Ő egyébként már 2009 óta az egyetem konzultánsa és számos romániai eseményen képviselte az egyetemet, így szemináriumokon, tréningeken, konferenciákon, illetve tanároknak, szülőknek és diákoknak szóló előadásokon is.

A továbbképzésen a tanárok ingyenesen vehettek részt, és az előadások lejártával oklevelet kaptak a képzésről, és különböző, kisebb ajándékokat is hazavihettek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."