Itthon » Oktatás

Földrajz kvízversenyt nyert az udvarhelyi kislány

Nagyon jó eredményekkel tértek haza az székelyudvarhelyi diákok Csíkszeredából, a formabontó Seterra megyei földrajzversenyről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Seterra
Nagy Endre felkészítőtanár és a gimis csapat Lukács Adéllal
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. május 23., 15:15
0 hozzászólás. 

A Nagy Imre Általános Iskola tanárai ismét megszervezték a Seterra földrajzverseny megyei szakaszát, amelyen több udvarhelyi diák is jó eredményt ért el. A Seterra egy ingyenes számítógépes kvízjáték, amelynek segítségével a felhasználók vaktérképek kitöltésével jegyezhetik meg a világ országait, városait és egyéb földrajzi egységeit.

Ennek értelmében a vetélkedő a megszokott tesztes megmérettetés helyett inkább kvíznek mondható, ugyanakkor selejtezni kellett a Nagy Imre Általános Iskolában megrendezett megyei szakaszra. A kvízes forma célja a földrajz iránti érdeklődés felkeltése és az elektronikus oktatási rendszer népszerűsítése. A megmérettetést három évfolyamnak, az ötödik, hatodik és hetedik osztálynak rendezték meg május 21-én.

Három feladatot kellett megoldaniuk az ifjú földrajzosoknak: az első feladatnál Európa országait, a másodiknál Európa fővárosait kellett felismerniük egy vaktérképen, míg az utolsónál kvízkérdésekre kellett válaszolniuk. Az idő is nagyon fontos volt, amely alatt teljesítették a feladatokat, hiszen többen is tökéletes teljesítményt nyújtottak, így az idejük alapján alakult ki a végső rangsor.

Az ötödikeseknél Lukács Adél, a Tamási Áron Gimnázium diákja volt a leggyorsabb, így meg is nyerte a versenyt, míg a második László Gergő, az Orbán Balázs Általános Iskola tanulója lett. Rajtuk kívül Jakab Barna és Simó Attila végzett az első tízben: hatodik, illetve hetedik helyezést értek el. A hatodikosok versenyében Dimén-Varga Ábel is tökéletesen teljesített, ideje a nyolcadik helyre volt elegendő.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."