Itthon » Oktatás

Így teljesítettek a pótérettségin

Két százalékkal az országos átlag alatt teljesítettek az udvarhelyi iskolák. Az óvások utáni eredményre még várni kell.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

poterettsegi
25%-os az udvarhelyi átmenési arány. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. szeptember 03., 14:01
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhelyen 216 diák jelentkezett az augusztus végi pótvizsgára, akik közül 54-nek sikerült második nekifutásra levizsgázni. Ez 25%-os átmenési arányt jelent. Sokan egyébként, szám szerint 29-en beiratkoztak, de végül mégsem mentek el vizsgázni. A beiratkozottak közül 132 diák sikertelenül vizsgázott.

A Backamadarasi Kis Gergely Refomátus Kollégiumban a 9 pótvizsgázó diákból 5-nek nem sikerült átmenőt szereznie. Két embert románból vágtak el, a többi háromnak pedig nem jött ki a 6-os átlag a vizsgatantárgyakból. Négy diák sikeresen vizsgázott, ők mehetnek egyetemre októbertől.

A Bányai János Műszaki Szakközépiskola végzősei közül 33-an iratkoztak be a pótérettségire, 9-en nem jelentek meg, 23 további diáknak nem sikerült most sem leérettségizni. Egyetlen egy diák örülhet a sikeres vizsgának.

A Marin Preda  Líceumból 15-en gondolták úgy, hogy próbálkoznak, végül 4 diák nem jelent meg a vizsgán, 4 másiknak pedig sikerült leérettségizni. A maradék 7 diák sajnos nem kapott átmenőt.

A Palló Imre  Művészeti Líceum 27 diákja közül egy nem jelent meg, 19-et vágtak el, és 7 diáknak sikerült átmennie a pótérettségin.

A Benedek Elek  Pedagógiai Líceumból mindössze 8 diák jelentkezett pótvizsgázni, közülük egy diák nem jelent meg, egy másiknak pedig nem sikerült átmenőt írnia románból. Hatan sikeresen vizsgáztak.

Az Eötvös Józsefből 47-en iratkoztak fel, egy diákot kizártak, másik 8 nem jelent meg, 33-at elvágtak, és 5-nek sikerült érettségi diplomát szerezni.

A Kós Károly Szakközépiskolából 55 diákra számítottak, de közülük 5-re hiába vártak, mert nem jelentek meg, 36 diáknak nem sikerült átmenőt írni, 14 pedig sikeresen vette az akadályokat.

A Tamási Áron Gimnáziumból 22 diák repetázott a vizsgán, 1 nem jelent meg, 8-at elvágtak, 13-nak sikerült második nekifutásra leérettségizni.

Az udvarhelyi eredmények egyébként közel 2%-kal maradnak el az országos átlagtól, a tanügyminisztérium összesítése szerint ugyanis az augusztus végén érettségizők 26,9%-ának sikerült a vizsgája. Ez 0,9%-kal jobb eredmény, mint tavaly, amikor az őszi érettségin résztvevők 26%-a kapta meg az átmenő, 6-os átlagjegyet.

A sikeresen érettségizők közül 7.050-en idén fejezték be líceumi tanulmányaikat, 2.553-an pedig az előző években. A tanügyminisztérium adatai szerint az őszi érettségire beiratkozó 45.120 személy közül 35.642-en jelentek meg. 119 érettségizőt kizártak a vizsgáról, csalási kísérlet miatt. Ők elvesztették a beiratkozási jogot a következő két érettségi vizsgaszesszióra. Senki nem ért el 10-e jegyátlagot az augusztus végi érettségin. Az óvások utáni végleges eredmények szeptember 6-ára várhatók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."